fbpx
Nina Berrig: En aktiv 75 årig
Lukas-Nina.jpg
Den 4. november fylder tidligere amts- og regionsrådsmedlem Nina Berrig 75 år. Foto: Rune Hansen
VALLENSBÆK. Den 4. november fylder tidligere amts- og regionsrådsmedlem Nina Berrig 75 år.

Fra forældrevalgt medlem af skolenævn og skolekommission og videre til tillidsposter i forældreforeningen Skole og Samfund, bl.a. i Statens Pædagogiske Forsøgscenter, Grundskolerådet, og stærkt engageret omkring særforsorgens udlægning, blev hun i 1981 opstillet som konservativ kandidat til Københavns Amtsråd på en 13. plads.
Nina Berrig sprængte listen og blev 1. suppleant, og allerede i marts 1982 blev hun medlem af Amtsrådet. Før valget spurgte mange: Hvad er din mærkesag? Et kunstmuseum i Køge Bugt Strandpark var svaret.
At ville etablere et kunstmuseum på Vestegnen var på den tid et noget kontroversielt forslag, men forslaget blev til virkelighed. Arken blev indviet i 1996. Museets tilblivelse blev fulgt tæt af Nina Berrig, først som medlem af dommerkomiteen og siden som medlem af Arkens bestyrelse.

Social og sundhed
Ved sin indtræden i Københavns Amtsråd blev Nina medlem af amtets social- og sundhedsudvalg, siden har det sociale og sundhedsmæssige arbejde været hendes politiske hovedinteresse, hvilket blandt andet førte til, at hun som formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget fik lagt et godt og grundigt fundament for den sundheds- og forebyggelsesprofil, som kommunerne og Regionen overtog pr. 1. januar 2007.

Mange poster
Det er i øvrigt ikke få steder, hvor Nina Berrig politisk og socialt har ladet sig engagere gennem årene. Her skal blot i flæng nævnes nogle af de seneste poster, Nina Berrig har bestridt:
Formand for Grønlændernes hus i København, i bestyrelsen for de Europæiske Kvinder, landsformand for Osteoporoseforeningen, næstformand i Danmarks Lungeforening, formand for Danmarks Lungeforenings lokalafdeling i Vallensbæk-Ishøj, i bestyrelsen for Overførstergården, næstformand i Etisk Komite DA i Region Hovedstaden, formand i Regnbuehuset, et dagtilbud for sindslidende i Taastrup, og formand for Sankt Lucas Stiftelsens bestyrelse, hvor hun nu har sat kronen på værket med etablering af Danmarks første børne- og ungehospice.
Et engagement i LIONS er der også blevet plads til, her er hun i Kabinettet som chairman for handicap.

Kunsten fylder
Nina Berrig er dybt kunstnerisk interesseret. Hun var i en lang årrække formand for den lokale kunstforening i Vallensbæk. Når tiden tillader det, er hun selv meget aktiv med pensel og palet, ja holder sågar malerskole med sine børnebørn i sommerhuset i Asserbo, når kongepudlen Sussi ikke kræver al hendes tid.

Åbent hus
Nina holder åbent hus på dagen mellem kl. 15 og 17 på hjemadressen, Syvhøjvænge 133 i Vallensbæk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top