Mere kunst på vej
VALLENSBÆK. På kommunalbestyrelsesmødet den 7. oktober besluttede et flertal at takke ja til et kunstprojekt ved cykel- og gangbroen over Søndre Ringvej

På mødet den 7. oktober besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen i Vallensbæk at tage i mod et digitalt kunstværk, der skal udsmykke cykel- og gangbroen over Søndre Ringvej. Kunstværket koster to mio. kroner og finsieres dels igennem et tilskud på 1,5 mio kr. fra Staens Kunstfond og dels igennem et tilskud på 0,5 mio kr. fra fra Niels Peter Lynges Fond.

Penge taget fra fond
For forslaget stemte 14 medlemmer af kommunalbestyrelsen. Imod stemte en, nemlig Niels Jørgensen fra Venstre, og han var ikke glad for den nye kunstgave:
– Hvad projektet mere konkret skal gå ud på, er ikke let at finde frem til. Men det er åbenbart heller ikke så vigtigt for flertallet, som stemmer dette punkt igennem, for det er jo helt omkostningsfrit for kommunen, siger de. Statens Kunstfond vil yde et tilskud på 1,5 mio. kr, forudsat kommunen selv vil stille med 0,5 mio. kr., som skaffes fra en fond, som igennem mange år har bidraget med hjælp til forskellige foreninger, i størrelsesordenen 25.000 kr. til kr.50.000. Denne kapital, synes bestyrelsen for Niels Peter Lynges Fond, nu kan blive brugt i et hug, som kommunens bidrag til et nyt digitalt kunstprojekt på en gangbro. Bestyrelsen består af borgemester Henrik Rasmussen, 1. viceborgmester Søren Wiborg og kommunaldirektør Lars Hansen.

Endte med et ja
Dansk Folkeparti endte med også at stemme for et ja til kunstprojektet, men det var i følge Kenneth Kristensen Berth vigtigt, at det ikke skulle blive en dyr gave:
– Dansk Folkeparti har været meget optaget af, at hvis vi skal sige ja til at modtage denne gave, så må det ikke koste en bondegård at drive det digitale kunstværk. Det bragte vi op i børne- og kulturudvalget som en forudsætning for at vi ville stemme ja – og efter lidt forhandling frem og tilbage nåede vi frem til, at drift af det digitale kunstværk maksimalt må koste 15.000 kr. årligt. Det er jo et helt andet beløb end de 743.000 kr, som alle partier med undtagelse af Dansk Folkeparti har valgt at poste i den digitale kunsthal næste år.

Fuld opbakning
Den uenighed der er mellem Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti på flere punkter var under behandlingen af kunstværket imidlertid helt forsvundet. Således sagde Søren Wibrog fra Socaildemokraterne:
– Socialdemokraterne synes, at det er herligt, at Statens Kunstfond vil lægge midler i Vallensbæk til lyskunst på en af kommunens broer. At vi så oven i købet kan bruge midlerne fra den nedlagte Lynges Fond til projektet og dermed tage ordentlig afsked med fondsmidlerne gør kun glæden større. Der skal herfra lyde ros til DF for at have fokus på driften, så der er sat et maksimumbeløb på de årlige udgifter. Ikke sådan at forstå, at udgifterne bare var løbet løbsk, men det er fint at have et pejlepunkt, som ikke må overskrides.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top