fbpx
Lang læseorm lokker
iPhone-Image-3E84C6.jpg
2. klasse foran den lange læseorm, de fik opbygget på bare tre uger. Foto: Stine Lærke Lunderskov
GLOSTRUP. Eleverne i 2. klasse på Søndervangskolen fik lige akkurat læst mere end eleverne i 8. klasse

Eleverne i 2. og 8. klasse har på tre uger læst til sammen mere end 10.000 siders frilæsning. Der gik rigtig konkurrence i, hvem der kunne læse mest, siger den ansvarlige for projektet, Majbritt Brander.
– Der blev kæmpet hårdt. 8. klasse vandt de to første uger og så gik 2. klasse amok og førte onsdag med mere end 2000 sider. Det tog 8. Klassen op og overhalede torsdag, men til sidst vandt 2. klasse i slutspurten. Det blev til 10.250 sider frilæsning på tre uger, siger hun.
Reglerne i konkurrencen var simple. Man måtte kun læse i fritiden, det vil sige før og efter skoletid og i skolen, når alle andre lektier var lavet. Eleverne læste bøger på deres eget niveau. For hver gang de havde læst 50 sider, fik læseormen et led mere.
– Det har virkelig givet succes historier. Især en elev har rykket sig så meget. Fra at være usikker læser til at være mere læseglæde og læssesikker, siger Majbritt Brander.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top