fbpx
Højresvingsulykke var ikke uagtsom
GLOSTRUP. Lastbilchaufføren, der kørte en dame ihjel i foråret var ikke særligt uopmærksom og skal derfor ikke i fængsel

2. marts i år blev en kvinde dræbt i en højresvingsulykke ved Paul Bergsøes Vej. Retten i Glostrup har nu besluttet, at chaufføren ikke var særligt uopmærksom, og han bliver derfor ikke straffet for uagtsomt manddrab.
Chaufføren forklarede, at han først orienterede sig hele vejen rundt. Der var en ældre dame ved at krydse Hovedvejen, men hun stoppede på midterhellen, da der var rødt for hende. Derefter orienterede han sig igen. Da han ikke så andre trafikanter, drejede han til højre. Det blev katastrofalt for en kvindelig cyklist, som har opholdt sig i lastbilens blinde vinkel. Hun fortsatte ligeud og blev dræbt i ulykken.
Retten mente, at chaufføren havde orienteret sig så grundigt, at der ikke var tale om en overtrædelse af straffelovens bestemmelse om uagtsomt manddrab. Der var dog stadig tale om en overtrædelse af færdselsloven, hvilket gav en bøde på 2.000 kroner. Derudover skal manden betale 21.556 kroner i erstatning til kvindens efterladte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top