fbpx
Her går bussen
IMG_4468.jpg
Her ankommer gåbussen til Vestervangskolen. På den første tur var der seks børn med. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Børnene i de små klasser på Vestervangskolen skal gå i skole sammen med ældre elever i stedet for at blive kørt af deres forældre

Trafikkaos og stressede forældre er et helt almindeligt billede foran mange danske folkeskoler om morgenen. Men sådan behøver det ikke at være.
På Vestervangskolen startede de i mandags et nyt projekt, hvor de store elever følger de mindre elever til skole. De kalder det en gåbus – hvilket basalt set bare dækker over, at de små elever går to og to med en stor elev forrest og bagest.
Målgruppen er primært børn fra 0. til 3. klasse, der er for små til at gå i skole alene. Chaufførerne er elever fra 6. klasse, hvor det er lykkedes at rekruttere 24 frivillige elever.
De små elever bliver samlet op på stoppesteder. Nogle forældre følger deres børn til stoppestedet, men det er også planen, at børnene selv skal kunne gå ned til stoppestedet. Stoppestederne ligger tæt på beboelse, så det vil være en temmelig sikker vej til stoppestedet. Når de små bliver samlet op på stoppestedet, bliver de tjekket ind af de store i en app. Forældrene har samme app, så de kan se, at deres børn er godt på vej i skole.
En af de forældre, der i mandags fulgte sit barn til gåbussen var Maja Halsskov.
– Der var en pædagog, der spurgte, om jeg ville sende mit barn med gåbussen. Det ville jeg gerne. Det er et godt projekt, det sparer både tid og benzin, og jeg er tryg ved at sende mit barn med, sagde hun.

Giver tryghed
Ud over at gåbussen sparer forældrene for kørerturen til skolen, så giver det også mere tryghed i skolen, når de små elever kender de store.
– Det sociale aspekt er meget vigtigt. Når man møder hinanden i skolegården efterfølgende, så er det noget andet. Det giver en tryghed, at man kender nogle af andre børn. Hvis man har en konflikt, kan man nemmere gå hen til dem og få hjælp, siger Camilla Christensen, der er en af de ansvarlige pædagoger for projektet.
Derudover er det godt at komme ud og få noget frisk luft om morgenen.
– Så er der det sundhedsmæssige aspekt. Det er godt at få rørt sig lidt, inden man skal ind og præstere fra 8 til 14, siger Camilla Christensen.
Hvis projektet bliver en succes på Vestervangskolen, er det planen at udbrede det til de andre skoler i Glostrup. Gåbussen er et nationalt projekt oprettet af Trygfonden og Dansk Skoleidræt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top