fbpx
Hanen må ikke gale i Brøndby
COLOURBOX2486103.jpg

Cock and hen in a yard

Forholdene for hønsehold er forskellige i Brøndby, Glostrup og Vallensbæk. Foto: Colourbox
HELE OMRÅDET. Der gælder forskellige regler for hønsehold i de tre kommuner i Folkebladets område, og i Brøndby må man ikke have hane

”Poul sine høns i haven lod flyve/hønen så let ud af gården sprang.” Sådan hedder det i den kendte børnesang om Poul og hønsene.
Havde Poul levet i dag, ville det have betydning for hans muligheder som hønseejer, hvilken af de tre kommuner i Folkebladets område, han slog sig ned i.
I reglerne for hønsehold i Glostrup Kommune hedder det:
”Der må højst holdes 1 galedygtig hane og 10 høns pr. husstand.”
I Vallensbæk eksisterer der ikke egentlige bestemmelser på området, så længe der er tale om ikke-erhvervsmæssig hønsehold. Hans Schmidt fra Plan-, Byg- og Miljøcentret i Ishøj Kommune, der på grund af kommune samarbejdet, administrerer reglerne for Vallensbæk Kommune, bekræfter over for Folkebladet, at så længe, potentielle hønseejere holder sig til for eksempel miljøbestemmelserne og ikke holder flere end 30 høns, så må man have lige så mange høns og haner, som man vil.

Ingen haner
I Brøndby giver reglerne mere begrænsede muligheder. Her må man i følge det seneste regulativ højest holde otte høner eller hønekyllinger. Men ingen haner.
Om reglerne på området siger Vagn Kjær-Hansen (SF), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby:
– Reglerne har eksisteret i mange år, og det er mit indtryk, at det fungerer godt på denne måde. Både for dem, der har høns, og for naboerne. I følge Vagn Kjær-Hansen er der ikke bydende argumenter for at ændre på de gældende regler:
– Jeg synes, der er tale om en god balance, som tingene er nu, så jeg ser ingen umiddelbar grund til at ændre på det.

Ingen klager
Hverken Hans Schmidt eller Center for Miljø og Teknik, Glostrup Kommune kan huske klager over hanegal på ubehagelige tidspunkter, og skulle der opstå problemer i Vallensbæk, understreger, Hans Schmidt, at det kommunale system vil forsøge at rede trådene ud til alles tilfredshed.
Vagn Kjær-Hansen (SF), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby, mener, niveauet for klager, er som forventlig:
– Der kommer kun få klager ind over hønsehold. Det er ikke et stort problem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top