fbpx
Gunhild bor på Glostrup Station
IMG_4418.jpg
Ingen aner, at jeg bor her, siger Gunhild Jensen, der må siges at bo rigtig tæt på offentlig transport. Foto: Jesper Ernst Herniksen
GLOSTRUP. På 1. sal i den gamle stationsbygning ligger tre lejligheder, i en af dem har Gunhild Jensen boet siden 1976

Der er ingen dørtelefon og indgangen ligner ikke ligefrem indgangen til en beboelsesopgang. Gunhild Jensen siger det faktisk meget godt selv:
– Der er ingen, der ved, at jeg bor her. Når jeg siger, jeg bor på Glostrup Station spørger folk igen: ’Ja, men hvor bor du henne?’. Så fortæller jeg, at jeg bor på første sal i den gamle stationsbygning. Mange ved ikke, at der bor folk her, siger hun.

Hvad med larmen?
Det næste spørgsmål kan Gunhild Jensen også lige så godt få overstået med det samme. For når hun står på sin lille franske altan, så står hun og kigger lige ned på s-togsperronen på Glostrup Station. Så hvordan er det at bo lige op ad jernbanen?
– Det der med larmen, der er en tilvænning. Jeg hører det ikke til daglig. Hvis jeg har altandøren stående åben om sommeren, så kan jeg ikke høre fjernsynet, når der kører godstog forbi. Hvis der har været ballade nede på stationspladsen, så opdager jeg det først, når det står i avisen. Nogle gange går jeg ud i mit køkken om natten og kan se nogle blå blink, men jeg har ikke hørt nogen larm, siger hun.
Selvom man da godt kan høre togene udenfor, da vi sidder i hendes lejlighed, så er larmen ikke overdøvende, faktisk ikke værre end så mange andre steder i Glostrup og Brøndby. Og om seks år bliver det endnu bedre. Her åbner den nye jernbane over Køge til Ringsted. Den vil tage de fleste godstog, der er dem, der larmer mest.

Bor centralt
Når man først er nået der til, hvor man ikke længere bemærker togene, så er lejligheden på stationen perfekt.
– Jeg har boet her siden 1976, og jeg regner med, at jeg skal blive boende her. Det er en dejlig lejlighed, jeg kan ikke bo mere centralt, siger Gunhild Jensen.
Hun har lidt svært ved at komme op ad trappen, men som pensionist betyder det ikke så meget, at det tager lidt tid. Især ikke, når man lige neden for trappen har offentlig transportog indkøb.

Blomster og træer
Området omkring Glostrup Station er et område, som Glostrup Kommune gerne vil udvikle over de kommende år. Kommunen går snart i gang med at rive nabobygningen, det tidligere posthus, ned. I 2021 kommer letbanen og formentlig skal Glostrup Station udvides med fire nye fjernspor. Glostrup Kommune er ved at finde ud af, om det skal være boliger, erhverv, butikker eller fritidsaktiviteter, der skal udvikles i området.
Gunhild Jensen følger selvfølgelig tæt med i planerne.
– Jeg kunne godt tænke mig lidt flere træer og nogle blomster i området. Boliger er også en fin idé, jeg ved bare ikke lige, hvor de skal få plads til dem henne. Men det er et dejligt sted at bo, siger hun.

Sent i seng og tidligt op
Historien om Gunhild Jensen og hendes lejlighed er også historien om en stor og levende arbejdsplads, der stort set ikke eksisterer længere.
De tre lejligheder er kun til ansatte ved DSB. Det var også sådan Gunhild Jensen fik sin lejlighed i 1976. I dag er hun pensionist, men må blive boende i lejligheden, så længe hun har lyst.
Lejligheden var oprindeligt for overkontrolløren, der var en slags souschef på Glostrup Station. Lejligheden ved siden af var til stationsforstanderen.
Over de to lejligheder ligger tre mindre værelser med et fælles badeværelse. Værelserne blev brugt af de ansatte i S-togene. Da de første S-tog kom til Glostrup Station var den i flere år endestation for S-togene. Dengang var det de samme, der kørte de sidste S-tog om aftenen, som kørte de første S-tog om morgenen. Så kunne de bruge værelserne til at få sovet mellem sidste og først tog.

Mødte sin mand
Dengang i 70’erne var der så vidt Gunhild Jensen kan huske over 100 DSB ansatte på og omkring Glostrup Station. Der var både en masse ansatte på selve stationen, der solgte billetter og håndtereede det gods, som man i gamle dage kunne sende via DSB, hvilket var Gunhild Jensens arbejde.
– Jeg er trafikuddannet. Vi kunne lave en masse forskellige ting inden for DSB. Jeg solgte billeter og stod for godstransport her på Glostrup Station, siger hun.
Derudover var der en del ansatte på det store rangerareal, der ikke bliver brugt længere. Det var her Gunhild Jensens mand arbejdede. Da hun var gravid med deres andet barn fik de en lejlighed på stationen.

1 kommentar om “Gunhild bor på Glostrup Station”

  1. Hanne siger:

    Har Gunhild arbejdet på Vestervangsskolen efterfølgende?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top