fbpx
God sæsonstart for volleyballdamer
2015-2016-Brøndby-Volleyliga-nr-14-Dominique-Alexis-Thompson.jpg
Dominique Alexis Thompson var en af de bærende kræfter, da Brøndbys volleballkvinder tog hul på sæsonnnen. Foto: Thomas Guldager
SPORT. Søndag d. 4. oktober startede Brøndby Volleyball Klubs på forsvaret af mesterskabspokalen, som klubben har erobret de seneste to sæsoner

Sæsondebutten for de forsvarende danske mestre i volleyball for kvinder lover godt for de kommende kampe.
Brøndbys modstander i søndagens kamp på udebane var Amager VK, som er nyoprykker til Volleyligaen, men med en ambition om at blande sig i top fire.
Det blev til en overbevisende 3-0 sejr på 25-15, 25-21, 25-18, som bringer Brøndby i toppen af både den danske Volleyliga og den nystiftede dansk-svenske Øresundsliga.
Specielt første sæt var en ren magtdemonstration af Brøndbyholdet. Gode modtagninger af specielt Brøndbys nyerhvervelse, den amerikanske kantangriber Deme Morales og libero Rikke Larsen, sikrede gode arbejdsbetingelser for Brøndbys hæver Eva Bang, som serverede den ene gode bold efter den efter den anden for sine angribere, som ikke var sene til at udnytte tilbuddene.
Amager VK lod sig ikke ryste af den hårde ligadebut og tog føringen i andet sæt. Det varede dog ikke længe før Brøndby fik kontakt og kunne lukke ned for den kortvarige mulighed Amager havde for at tage et sæt, da de var tættest på ved stillingen 21-23. Brøndby tog dog de sidste to point og dermed sættet 25-21.
I tredje sæt blev det til spilletid til Paulina Hougaard-Jensen, som netop er vendt hjem fra en studie tur og derfor heller ikke levede fuldt ud op til det ellers kæmpe potentiale den snart 19. årige landsholdsspiller er i besiddelse af.
Der blev ligeledes debut for polske Daria Woxniak. Tredje sæt vandt Brøndby 25-18.

Ny dansk-svensk liga
Med sejren lægger Brøndby sig i toppen af Volleyligaen, sammen med de to øvrige hold der denne søndag lagde ud med sejre. Sejren betød samtidig at Brøndby kunne lægge sig i spidsen for den nye Øresundsliga.
Ligaen er et privat tiltag, der er sat i værk af de tre danske klubber Brøndby, Holte og Amager samt de svenske topklubber Engelholm, Svedala og Gislaved, som alle har et fælles ønske om at opnå flere kampe på højt niveau.
De seks klubber skal i turneringen møde hinanden ude og hjemme. Dog således at hold fra samme land lader de indbyrdes resultater fra den hjemlige liga tælle med i Øresundsligaen.
Den første styrkeprøve på tværs af sundet bliver for Brøndbys vedkommende lørdag d. 10. oktober, når de skal på besøg i Gislaved.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top