fbpx
Glostrup har fået budget
GLOSTRUP. Budgettet i Glostrup bærer præg af, at den nye regering vil hente en procent på det kommunale budget om året i de kommende fire år

På et ekstraordinært møde i torsdags blev Venstre og Dansk Folkepartis budgetforslag for 2016 vedtaget. Ligesom sidste år blev det altså et budget vedtaget med det smallest mulige flertal.
– Vi har afsøgt mulighederne for et eventuelt forlig med flertalsgruppen, men vi måtte konstatere, at der var for store knaster til, at et forlig kunne opnås. Det beklager vi, men det var da trods alt positivt, at begge parter gjorde et oprigtigt forsøg, sagde Hanne Nielsen, gruppeformand for Socialdemokraterne.
– Hvis man kigger på de forslag, der er blevet udsendt, vil man se, at en del elementer går igen. Men i sidste ende var der mere der skilte end der samlede, sagde John Engelhardt (V).

Regeringen tager penge
Alle kommuner skal de kommende fire år bidrage med en procent om året til den såkaldte omprioriteringspulje. Puljen blev vedtaget i en aftale mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening (KL), men KL mente, at de blev tvunget til at indgå aftalen.
– Claus Hjort bekendtgjorde, at man ville indføre et omprioriteringsbidrag, og at kommunerne bare havde at makke ret og indgå en aftale, som Robert Sørensen (Enh.), sagde på mødet.
– Det her indvarsler nye tider for statens styring af kommunernes økonomi. Vi vil se tider med usikkerhed om indtægter og store centrale effektivseringskrav, sagde John Engelhardt.
– Det er blevet udtrykt, meget arrogant, synes jeg, at kommunerne bare kan spare på bycykler og selvlysende parkbænke – det har vi jo ikke meget af i Glostrup, mente Flemming Ørhem (DF).

Bør ikke indregnes
Aftalen gælder ind til videre kun for 2016, men det er forventet, at den vil blive videreført fra 2017 til 2019, hvilket altså betyder, at kommunerne skal spare 4 procent i 2019 i forhold til i år.
– De fleste regner nok med, at nogle af pengene kommer tilbage i en eller anden form. For 2016 føres de fleste penge tilbage til kommunerne, sagde John Engelhardt.
Robert Sørensen mente ikke, at man i budgetoverslagene for de kommende år skulle indregne omprioriteringsbidraget.
– Enhedslisten har fra starten kæmpet imod dette helt urimelige indgreb i kommunernes økonomi og selvstændighed. Formanden for KL Martin Damm har på KLs hjemmeside udtalt, at KL har lavet en aftale, der kun gælder 2016 med, så derfor undrer det Enhedslisten, at man overhovedet forholder sig til bidraget i overslagsårene. Det bidrag burde alle kommuner stå sammen om at bekæmpe, og det gør man – efter Enhedslistens mening – bedst ved ikke at forholde sig til det, sagde han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top