fbpx
Glostrup får vågetjeneste
IMG_4431.jpg
Louse Sjørslev og Henning Richard Jensen underskrev aftalen om vågetjenesten i sidste uge. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Ingen skal dø alene, og derfor opretter Røde Kors i samarbejde med Glostrup Kommune nu en vågetjeneste

Omkring hver tiende dansker dør uden pårørende omkring sig. Sådan vil Røde Kors og Glostrup Kommune ikke have, at det skal være i Glostrup, derfor opretter de nu en gruppe af frivillige vågekoner.
Vågekoner fungerer på mange måder ligesom pårørende. De kan sidde ved siden af den døende og trøste og snakke, men de skal ikke deltage i plejen af den døende.
– Vi er et supplement til den almindelige pleje. Vi kommer slet ikke ind på plejeområdet, vi skal kun være der som støtte til mennesker, der ikke har pårørende i nærheden eller mennesker, hvor de pårørende har brug for en pause. Det kan være hårdt for pårørende at sidde ved en døende i de sidste timer, siger Henning Richard Jensen, formand for Røde Kors i Glostrup.

Får oplæring
Fordi det er så hårdt at sidde med en døende person, så kræver det noget særligt at blive vågekone. Man skal have erfaring med omsorg for døende og være modne, psykisk robuste og kunne følge retningslinjerne for Vågetjenesten. Derudover stiller Røde Kors op med grundig oplæring og hjælp efterfølgende til vågekonerne.
Leder for Ældreområdet i Glostrup Kommune, Louise Sjørslev, mener også, at det vil være en vigtig hjælp til de døende.
– Det kan være beroeligende, at der er nogle omkring den døende. Nogle bliver urolige og angste af at være alene. Vågekonerne skal være nogle, der kan holde ud at være der. De skal også kunne tåle at være der, når den sidste vejrtrækning kommer, siger hun.
Louse Sjørslev og Henning Richard Jensen underskrev aftalen om vågetjenesten i sidste uge.
Tirsdag den 27. oktober klokken 19 er der orientering på Ældrecenter Dalvangen til folk, der er interesseret i at være med i vågetjenesten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top