fbpx
Frivillige hjælper med sproget
Familiedansk-fotograf-Peter-Sørensen.jpg
Et nyt projekt i Vallensbæk skal hjælpe nydanskere med at lære dansk. Foto: Peter Sørensen
VALLENSBÆK. Et nyt frivillig projekt i Vallensbæk skal hjælpe nydanskere til at lære dansk

Familiedansk er et tilbud til personer eller familier med anden etnisk baggrund end dansk. Som deltager får man hjælp til at træne sproget og til at få udvidet sit netværk.
– Det drejer sig om at være en god nabo, fortæller Vibeke Lund, frivillig aktivitetsleder for projektet Familiedansk i Vallensbæk.

To timer om ugen
Grundstammen i projektet Familiedansk er et tilbud om samtale i to timer om ugen med en frivillig fra Røde Kors.
– Udover at træne det danske sprog kan den frivillige hjælpe med at udvide borgerens netværk og sociale liv. Det kan være ved at arrangere besøg i klubber eller foreninger. Vi kan også hjælpe med at forstå og skrive breve og i det hele taget bare give dem hjælp til at være borgere i Vallensbæk, siger Vibeke Lund.
Herudover kan de frivillige yde praktisk hjælp, lektiehjælp, hjælp til at orientere sig i lokalområdet, besøg hos andre borgere eller kontakt til frivillige organisationer. Ved særlige behov vil der være tolk, men formålet er at forsøge at tale dansk uden tolk.

Alle kan være med
– Der kræves ingen specielle forudsætninger for at være frivillig. Du skal bare have lyst til at møde andre mennesker og hjælpe dem med at blive velfungerende, ligesom du ville hjælpe en nabo, siger Vibeke Lund.
Desuden forsøger man at sætte folk sammen, så de passer til hianden, fortæller Vibeke Lund:
– Vi forsøger at matche den frivillige og brugeren bedst muligt i forhold til interesser, behov og personlighed.

Fakta
Hvis man vil være frivillig i projektet Familiedansk, kan du kontakte Vibeke Lund på v4lund@outlook.dk. Du skal blot kunne bidrage med to timers frivilligt arbejde om ugen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top