fbpx
FOF i gang med jubilæumssæson
FOF.jpg
Kirsten Dreyer fortæller på FOFs Torsdagshøjskole. Foto: Karsten Bundgaard
GLOSTRUP og VALLENSBÆK. FOFs Torsdagshøjskole er i gang med sæson nummer 30. Men er stadig frisk

Med sæsonen 2015-16 kan Torsdagshøjskolen i FOF Glostrup og Vallensbæk fejre 30 års fødselsdag.
Det var FOFs daværende forstander, Ursula Olsen, der fik ideen til at oprette Torsdagshøjskolen, da den nyuddannede cand.phil. i dansk Kirsten Dreyer henvendte sig og tilbød at give undervisning i litteratur. Men Ursula Olsen foreslog hende i stedet at holde folkelige foredrag, som det var tilfældet på folkehøjskolerne.
Kirsten Dreyer var straks med på planen, og i første omgang oprettedes et enkelt hold, der mødtes en gang om måneden til en højskoledag, hvor man indledte med morgensang eller musik, inden Kirsten Dreyer holdt foredrag. Efter en frokostpause talte skiftende foredragsholdere om kunst eller musik. Torsdagshøjskolen blev hurtigt en succes. Det ene hold blev til to og senere tre.

Kommet og gået
Mange har gået på Torsdagshøjskolen gennem mange år. Efter nogle år blev det besluttet, at Kirsten Dreyer, der sideløbende blev forskningsstipendiat på Det Kongelige Bibliotek, alene stod for undervisningen.
Igennem 30 år har hun nu fortalt om historiske emner, lige fra danske kongeslottes historie til Guldalderens store personligheder som Kamma Rahbek, Johanne Luise Heiberg og H.C. Andersen.
I denne sæson sætter hun fokus på berømte danske kærlighedshistorier og –skandaler som for eksempel Frederik VIIs mor, prinsesse Charlotte Frederikkes forhold til komponisten Eduard du Puy og Søren Kierkegaards forlovelse med Regine Olsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top