fbpx
Færre huse til salg
HELE OMRÅDET. Boligkøbere i Glostrup, Brøndby og Vallensbæk har fået færre huse at vælge mellem

Fra august sidste år til august i år faldt boligudbuddet med 51 procent i Glostrup og henholdsvis 13 og 26 procent i Vallensbæk og Brøndby. Siden 2011 er antallet af boliger til salg faldet med mellem 30 og 60 procent i de tre kommuner. Det viser en opgørelse, som Nykredit har lavet på baggrund af tal fra Realkreditrådet.
En boligkøber i Glostrup Kommune havde i august 42 forskellige parcel-og rækkehuse at vælge mellem. Det er 44 huse færre end samme tid året før og 61 huse færre end i 2011, hvor udbuddet toppede, svarende til et fald på henholdsvis 51 og 59 procent. Det viser en opgørelse, som Nykredit har lavet på baggrund af tal fra Realkreditrådet.
Samme historie gælder for Brøndby og Vallensbæk hvor boligudbuddet i dag er henholdsvis 26 og 13 procent lavere end samme tid sidste år og henholdsvis 49 og 33 procent lavere end i 2011.

Færre usolgte boliger
Det lavere antal boliger til salg er en konsekvens af bedre boligsalg og et mere velfungerende boligmarked, hvilket er godt nyt for både boligejere og boligkøbere, vurderer centerdirektør i Nykredit Glostrup, Lars Asmussen.
– Efter flere år med høje liggetider og mange usolgte boliger, er vi tilbage på et mere naturligt og bæredygtigt niveau. Det er blevet nemmere at sælge sin bolig, og det har en selvforstærkende effekt. Når markedet er velfungerende, slår køberne hurtigere til i tillid til, at det er muligt at sælge igen, hvis man siden skulle fortryde eller få andre planer, siger Lars Asmussen.
De bedre tider på boligmarkedet betyder, at antallet af boliger til salg i dag er lavere end i august 2007, før boligudbuddet for alvor begyndte at vokse. Den gang var der til sammenligning 76 parcel-og rækkehuse til salg i kommunen. I Vallensbæk er boligudbuddet faldet med hele 72 procent siden 2007, mens boligudbuddet i Brøndby i dag er 56 procent lavere end i 2007.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top