fbpx
Eva Roed – en varm politiker
Med sorg har kommunalbestyrelsen i Brøndby modtaget meddelelsen om, at kom-munalbestyrelsesmedlem Eva Roed er død. Vi vidste godt, at Eva var alvorligt syg. Men at enden var så nær, er kommet som et chok for os. Eva blev valgt ind i Kommunalbestyrelsen i 1978, samme år som jeg. Vi har altså fulgtes politisk i over […]

Med sorg har kommunalbestyrelsen i Brøndby modtaget meddelelsen om, at kom-munalbestyrelsesmedlem Eva Roed er død.
Vi vidste godt, at Eva var alvorligt syg. Men at enden var så nær, er kommet som et chok for os.
Eva blev valgt ind i Kommunalbestyrelsen i 1978, samme år som jeg. Vi har altså fulgtes politisk i over 37 år. I kraft af sin flid og sin varme blev Eva hurtigt populær og respekteret blandt både kollegerne og borgerne. Hun havde en fabelagtig evne til at skabe kontakter og til at huske detaljer om andre menneskers liv. Derfor var det naturligt, at hun blev betroet væsentlige poster, herunder først en periode som formand for Fritidsudvalget og derefter i mange år som formand for Social- og Sundhedsudvalget, en post, som hun bestred til sin død, og som hun elskede. Hun kunne stoffet til fingerspidserne.
Ingen rapport eller betænkning var for omfangsrig til at blive læst grundigt. Plejehjemmene blev jævnligt besøgt, både til hverdag og ved særlige begivenheder. Og hun kendte og bekymrede sig om utroligt mange ældre borgere, og mange andre. Hun havde format til at favne flere mennesker end de fleste.
Evas interesser begrænsede sig langtfra til social- og sundhedsområdet. Hendes faglige bredde og hendes flotte stemmetal ved valgene gjorde det naturligt, at hun i mange år, og frem til sin død, havde sæde i Økonomiudvalget. Hun bestred også i mange år posten som enten 1. viceborgmester eller 2. viceborgmester. Jeg vil også nævne to andre poster, som Eva var særligt glad for: Bestyrelsen for Vestegnens Brandvæsen og bestyrelsen for Vestbad, i sidstnævnte bestyrelse formand fra 2010.
Eva havde sprognemme. Hun beherskede bl.a. serbokroatisk, hvilket gjorde hende til en populær skikkelse blandt bosniske indvandrere, som havde hendes varme interesse. Og hendes fornemmelse for de skandinaviske sprog gjorde hende til en skattet deltager i det nordiske venskabsbysamarbejde. Evas død efterlader et savn i Kommunalbestyrelsen. Men savnet er naturligvis størst i hendes nære familie, som vi tænker på i denne svære tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top