fbpx
En ordentlig en på kulturnatten
Kulturnat14.jpg
Fægtningen var også en del af Kulturnatten. Foto: Mathias Øgendal
GLOSTRUP. Lørdag var der Kulturnat i Glostrup, og der var mange aktiviteter at kaste sig over og mennesker at være sammen med

En lille dreng i tophue og vinterjakke har sat sig op på den store politimotorcykel. Ved siden af står en stor, bred betjent og kigger på. Drengens mor hiver kammaraet frem og tager et foto af situationen.
Inden for på biblioteket er der bredt en stor planche ud, der fortæller om den kommende letbane, ligesom plakater på gulvet, fortæller om den kommende linjeføring i igennem Glostrup.
På Rådhuset kan man lave små mosaikplader og deltage i en konkuurence om Digital Post.
I Rådhushaven vandrer mennesker i alle aldre rundt i blandingen af røg fra bål og lugten af popcorn, der åbenbart er en fast ingrediens i de fleste boder.
Ved Brandstationen kan man både prøve at sidde i en brandbil, lytte til orkesteret, der spiller og tage en rundtur på den lille bane, der er sat op inde i brandstationen.
Lørdag aften havde Kulturnatten godt fat i Glostrup, og over heel byen kunne man prøve kulturen af i hele sin bredde.

Har betydning for byen
En af dem, der glæder sig over Kulturnatten, er borgmester John Engelhardt (V):
– Endnu en gang viste kulturnatten sin berettigelse ved det store fremmøde af borgere. Jeg havde selv lejlighed til at besøge forskellige aktiviteter rundt omkring og mødte en masse glade mennesker. Selv havde jeg fornøjelsen at vise den nye Unge-enhed og vores nye vielseslokale mv. frem på rådhuset, hvor der i år var lige ved at være så mange med på første rundvisning, at vi ikke kunne være i lokalerne.
I det hele taget mener John Engelhardt (V), at Kulturnatten er vigtig for Glostrup:
– Kulturnatten er også et udstillingsvindue, hvor virksomheder, foreninger, orkestre, Politi, Brandvæsen. kommune og mange andre får mulighed for at vise sig frem.
For en del er kulturnatten et af årets højdepunkter og dermed med til at skabe den kultur og det fællesskab, som er et vigtigt fundament for mange mennesker i vores by.

Glæde hos arrangører
Sigrid Rasmussen er kulturkonsulent i Glostrup Kommune og har derfor været med til at arrangere kulturnatten. Sammen med de øvrige medarbejdere i afdelingen glæder hun sig over Kulturnatten 2015:
– Fra Team Kultur og Idræt oplevede vi Kulturnatten som en stor succes. Oktobervejret viste sig fra sin bedste side, der var masser af besøgende på gaden, og aktørerne havde som altid planlagt nogle virkelig gode aktiviteter.
Kulturnattens store drivkraft er nemlig de mange, engagerede foreninger, institutioner og virksomheder, som hvert år giver los med kreative og kulturelle oplevelser. Der er ingen tvivl om, at Glostrup Kulturnat er blevet en stærk årlig tradition.
Og så glæder Sigrid Rasmussen sig til næste år:
– Glostrup har byjubilæum i 2016, og derfor planlægger vi, at Kulturnatten næste år skal være endnu større. Team Kultur og Idræt hører gerne fra virksomheder, foreninger og andre, som har lyst at deltage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top