fbpx
En karateklub med traditioner
Billede-årets-karate-klub.jpg
Tidligere i år blev Glostrup Karate Klub kåret til årets karateklub. Her ses stifterne og omdrejningspunktet i klubben, Anne og Walther Kjøng. Foto: Dansk Karate Forbund.
GLOSTRUP. Glostrup Karate Klub, Yujo-kai, har ti års jubileum og har appetit på meget mere

Glostrup Karate Klub, Yujo-kai, er en familieklub, startet og drevet af familien Anne og Walther Kjøng for ti år siden.
– Det har fra starten været vores mål at give familier mulighed for at træne sammen og via karaten få en fælles kodeks, livsstil og styrke, skabe nye fællesskaber og sammenhold, uanset hvor man kommer fra socialt og etnisk eller måske kæmper med særlige udfordringer fysisk eller mentalt. Kort sagt plads til alle, fortæller ægteparret om, hvorfor de i sin tid startede klubben.

Høflighed
Men fællesskabet er ikke det eneste, der er i centrum, fortæller Anne og Walther Kjøng:
– Herudover har målet været at give specielt børn og unge en høflighedskodeks, en sund forståelse for et hierarki, hvor man ikke er lige men ligeværdige og en viden om, hvordan man begår sig i asiatisk kultur.
Og i følge de to erfarne karatekæmpere og instruktører, har indsatsen båret frugt:
– Efter ti år med klubben og yderligere 20 års erfaring med undervisning og instruktion af børn og unge kan vi se, at formålet er mere end opfyldt. At man så samtidigt kan lære at forsvare sig og drive det til mesterskaber, hvis man vil, er bare en ekstra gevinst.
Og så er der fokus på, at sejr ikke nødvendigvis er det sammen som at betvinge en modstander, fortæller Anne og Walther Kjøng:
– Klubben gør også en stor indsats for, at for eksempel mobbeofre kan opøve en indre styrke og højere selvværd. I Glostrup karate Klub er det læren, at den største sejr ikke er at vinde en medalje, men at flytte sig i forhold til sig selv og forstå, at karate som kampkunst er en slags aktiv pacifisme. Vi tager afstand fra vold, men vil ikke acceptere at blive overfaldet.

Bredde og elite
Mange klubber satser både på eluen og bredden. Det gælder også Glostrup Karate Klub, understreger Anne og Walther Kjøng:
– I Glostrup Karate Klub mødes alle dér, hvor de er, og sikres udvikling på individuelt niveau. Klubben har på det koncept gennem årene arbejdet med både bredden og eliten og haft adskillige Danmarksmestre og Europamestre, i både kata og kumite. Men vigtigst af alt er, at alle konstant har flytter sig personligt og er indgået i et fællesskab, hvor man accepteres for den, man er og samtidigt lærer at sætte pris på andres forskellighed.
For at sikre dette er der fokus på uddannelse. Således deltager Anne og Walther Kjøng i instruktørtræninger, sommerlejre og landsholdstræninger, ligesom alle klubbens instruktører løbende, ud over det karetemæssige, sendes på kursus i blandt andet træning af autister og folk med ADHD.
Desuden er Anne Kjøng medlem af dommerudvalget i både Dansk Karateforbund og i SKIF.dk (bestemt karatestil, red,) og den højst uddannede, kvindelige karatedommer i Danmark.

Mange besøg
På baggrund af alt dette modtager Glostrup Karate Klub også jævnligt besøg af såvel verdensmestre og europamestre, ligesom højet graduerede danskere og japanere jævnligt kommer til klubben for at undervise både eliten og bredden, både i kata og kumite.

Årets klub
I år blev klubbens indsats så belønnet, da Glostrup KArate Klub modtog Dansk Karate Forbunds klubpris, som årets karateklub. et af skudsmålene i forbindelse med overrækkelsen var blandt andet, at klubben er en en familieklub, der markerer sig både i bredden og eliten, ligesom det blev fremhævet, at klubben altid er klar til at give en hjælpende hånd.

Fakta
I forbindelse med Kulturnatten i Glostrup holder klubben åbent hus fra kl. 15.30 i Søndervangshallen.Her kan man stifte bekendtskab med forskellige former for asiatisk kultur og kampkunst og holdningerne bag. Kl. 17.30 starter musikken, og Seido Taiko vil give koncert på Taiko trommer. Kl. 18.30 er fællesspisning, hvor an kan medbringe egen madkurv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top