fbpx
Elever skal være med til at løse Vallensbæks udfordringer
VALLENSBÆK. To dage i oktober går elever fra Vallensbæks 9. klasser i digital tænkeboks. De skal nemlig komme med digitale løsningsforslag til Vallensbæks udfordringer

Vallensbæk Kommune og it-rådgivningsvirksomheden Capgemini Sogeti er gået sammen om at afholde et såkaldt Hackathon den 20. og 21. oktober.
De ældste elever fra kommunens tre skoler får i forbindelse med projektetes start præsenteret to hemmelige samfundsmæssige udfordringer, som de skal forsøge at løse.
Eleverne skal arbejde med at udvikle nye koncepter og ideer til fremtidens digitale tjenester for Vallensbæks borgere og virksomheder.
– Vi ved, at de rigtige digitale løsninger kan være med til at gøre hverdagen bedre og smartere for os alle. Vi vil rigtig gerne have alle med til at tænke i gode løsninger til fremtiden. Hackathon er et suverænt eksempel på, at skoler og erhvervsliv helt utraditionelt går sammen og tager de store udfordringer op, siger borgmester Henrik Rasmussen.

Del af undervisningen
På Hackathon får de unge introduktion og inspiration til digitale teknologier af Capgemini Sogeti, der også arrangerer dagene. Kommunen leverer de to problemstillinger, de unge skal forsøge at finde gode løsninger på. Klassernes faglærere deltager også i Hackathon, som indgår i skolernes formelle læringsmål for fysik, biologi og samfundsfag.
Undervejs kan de unge lægge videoer og fotos på Instagram. Der er gaver til de bedste indlæg. Afslutningsvis kåres én vinder per udfordring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top