fbpx
Ali og Rasmus flyver sammen
Modelflyklubben-1.jpg
Ali Ebrahimi og Rasmus Grabow har startet en modelflyklub i Vallensbæk. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. Ali Ebrahimi og Rasmus Grabov har taget initiativ til en modelfly-klub i Vallensbæk

De er et lidt umage par, når de sidder der i villakælderen i Vallensbæk og skruer på deres modelfly. Ali er familiefar, uddannet elektroingeniør og arbejder til daglig som projektleder i Banedanmark. Rasmus er gymnasieelev. Man skulle ikke tro, de havde så meget til fælles, men de har begge en stor passion: Modelfly.
– Jeg har fløjet med modelfly lige så længe jeg kan huske. Mine to ældre brødre fløj med alle mulige slags fly, og de blev drevet af benzin, elastikker og alt muligt andet”, fortæller Ali Ebrahimi, der har indrettet kælderen i villaen som flyværksted.
– Det var en betingelse, at jeg fik kælderen, dengang vi købte huset, griner han. Og indtil videre må hans kone altså leve med, at der er værksted og klublokale i underetagen.

Tændt ved første møde
Rasmus kom ind i modelflyverdenen ved et åbent husarrangement i en klub.
– Man kan vist godt sige, at jeg var ’hooked’ fra dag 1. Det var bare lige mig, siger gymnasieeleven, der har lidt flere fly, end hans forældre vist egentlig bryder sig om. 13 for at være nøjagtig.
De to mødte hinanden i en modelflyklub og besluttede sig for at starte deres egen.
Klubben har for nylig haft stiftende generalforsamling, hvor Ali blev valgt som formand og Rasmus som næstformand.
Nu venter de bare på, at de sidste aftaler skal falde på plads, for at de får tildelt et område, som de kan få lov at flyve på.
– Vi har besluttet, at vores klub kun er for eldrevne fly og helikoptre. Det er bedre for miljøet end de benzindrevne, og det gør også, at der ikke er støj-gener”, forklarer Ali.

Reglerne
De to er i øvrigt klar over reglerne for modelflyvning.
– Der skal være mindst 150 meter til nærmeste vej eller bebyggelse, vi flyver højst op til 100 meter – og der skal være mindst 7 km til nærmeste offentlige lufthavn, lyder det fra Rasmus Grabow.

Både sommer og vinter
Modelflyvning er en typisk sommeraktivitet, men det betyder ikke, at klubben går i hi om vinteren.
– Vi regner med at lave klubaftener, hvor man kan hjælpe hinanden med at reparere og bygge på flyene. Og så har vi en modelfly-simulator, hvor man kan flyve, præcis som i virkeligheden”, fortæller Ali Ebrahimi.
I dag kan man købe meget billige modelfly, men man skal være opmærksom på kavliteten .
– Det er bedst at købe et kvalitetsfly. Så er man fremtidssikret og kan være mere sikker på at få reservedele”, siger Rasmus Grabow, der vurderer, at man kan komme godt i gang ved at købe et fly for omkring 2.500 kr.
Hvis man synes, at det er en stor investering, kan man låne et fly i klubben til at begynde med.

Fakta
Du kan høre mere om modelflyklubben ved at kontakte Ali på tlf: 4178 3850 eller aeb.ebrahimi@gmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top