fbpx
Affaldsviden blev til kontanter
BRØNDBY. Naboerne Mehmet Dogru og Ejaz Ahmad er blandt de beboere i Bækkelunden, Brøndby Strand, som ved, hvordan man skal sortere affald. En viden der blev til et gavekort

Siden foråret har Affaldsteamet i Brøndby Kommune gennemført en kampagne blandt 300 villaejere i Brøndby Strand, som skal gøre det lettere for beboerne at sortere affaldet.
Som led i kampagnen gik medarbejdere fra kommunen på affaldsvisit, hvor de uddelte informationsmaterialer og inviterede beboerne til at deltage i en affaldsquiz.
Affaldsquizzen var en såkaldt nabodyst, hvor man skulle udfordre sin nabo i viden om affald. Og gevinsten var to gavekort på hver 500 kr.
– Ved at lave en naboquiz om affald ønskede vi at sætte sortering af affald på dagsorden ude i det enkelte villaområde. Vi oplever, at mange mennesker er i tvivl om de samme ting, når det kommer til affaldssortering, og quizzen gav anledning til at tale med sin nabo om, hvilket affald der skal i hvilken beholder, fortæller Miljøchef i Brøndby Kommune, Kathleen Kjærulff.
Dengang vi startede med at sortere affald, tænkte jeg, åh nej, skal vi sortere det der, men nu er det blevet meget nemmere, siger Mehmet Dogru.
Han suppleres af sin nabo, Ejaz Ahmad:
-Jeg synes også, det var besværligt i begyndelsen. Men nu er vi blevet vant til det og er vel nærmest blevet en slags eksperter.
Hvis de to naboer er i tvivl om noget med affaldssortering, så snakker de lige med hinanden og hjælper også gerne andre naboer.

Det kan være dyrt
Det kan i følge Brøndby Kommune være dyrt, hvis borgerne kommer til at sortere affaldet forkert. Derfor er kommunikationen om den retet sortering vigtig, uderstreger athleen Kjærulff:
– Netop fordi det er så vigtigt, at man sorterer affaldet korrekt, gør vi en ekstra indsats for at blive bedre til at informere og kommunikere om affaldssortering,” slutter Kathleen Kjærulff.

IMG_9456 skåret og behandlet red

 

 

 

Hvis der er nogen, der ved noget om affaldssortering i Brøndby Strand, så er det naboerne Mehmet Dogru og Ejaz Ahmad. De har hver vundet et gavekort i en quiz om affaldssortering.
Foto: Brøndby Kommune

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top