fbpx
Mere liv udenfor Klubhuset
WP_20150624_004.jpg
Elever fra Bækkelunden er ved at bygge Pannabane. Foto: Mohamad Saleh.
Et særligt samarbejde har skabt mere socialt liv ved Klubhuset i Brøndbyernes IF

BRØNDBY. Brøndbyernes IF har fået to nye baner, nemlig de ottekantede af slagsen.
-Vi har længe gerne villet have nogle Pannabaner, så vi kunne få noget mere liv lige udenfor Klubhuset, siger Mohamad Saleh, der er integrationskonsulent i Brøndbyernes IF.
Pannafodbold er et spil, hvor man dyster en mod en på en ottekantet bane. Spilletiden er to minutter, ved uafgjort spilles der til næste scoring. Det gælder om at score flest mål, men man kan også vinde kampen ved at foretage en kontrolleret tunnel (Panna) på sin modstander og selv få først fat i bolden bagefter.
-Jeg kontaktede Bækkelunden på Brøndby Strand Skole og spurgte, om det var noget, de havde lyst til at være med til at lave, fortæller Mohamad Saleh.
Bækkelunden takkede straks ja til opgaven.
– Det er jo netop sådan nogle opgaver, vi gerne vil have, forklarer Mark Lorenzen, der faglærer på Bækkelunden, Brøndby Strand Skole.

Panna fra bunden
Igennem flere måneder har et team bestående af to lærere og en håndfuld elever i alderen 14-17 år lavet Pannabanerne fra bunden.
-Vi havde jo aldrig prøvet at lave Pannabaner før, så vi startede med at gå på nettet og finde målene først, fortæller Mark Lorenzen og fortsætter:
-Derefter tog vi ud og kiggede på nogle baner i området, som eleverne så målte op med både lasermåler og med målebånd.
Bortset fra svejsearbejdet og selve galvaniseringen, der blev ordnet ude af huset, så har lærere og elever fra Bækkelunden selv lavet det hele; de har lavet skabeloner, tegninger, bearbejdet materialer, skåret ud, lavet huller og samlet banerne.
-Idéen er jo, at eleverne lærer noget ved selv at gøre det i praksis, forklarer Mark Lorenzen og tilføjer:
-I matematik skulle eleverne selv beregne graderne på banernes vinkler. Udover matematik, så har projektet også involveret fagene; træværksted, metalværksted og dansk.

Højt læringsniveau
-Det har været spændende opgave. Vi har været glade for at få jobbet, siger Mark Lorenzen og fortsætter
-Og så har læringsniveauet været højt. Eleverne lærer jo meget ved selv at gøre tingene og det har ikke været nemt.
-Specielt to af eleverne har givet den en rigtig skalle. De var også med til at sætte banerne op mellem Brøndby Stadion og Klubhuset. Stoltheden var stor hos dem. Det gør jo det hele værd, understreger han.
Mohamad Saleh glæder sig over samarbejdet mellem Bækkelunden, Brøndby Kommune og Brøndbyernes IF. Nu er der nemlig kommet nyt liv udenfor Klubhuset.
-Folk ved, at banerne er her. Nu kan de bruge Pannabanerne inden eller efter træning. De kan også bruges til teknisk træning. Pannafodbold handler jo meget om teknik og boldbehandling, siger Mohamad Saleh og tilføjer:
-Og som noget nyt har vi også fået lavet en lille tilskuertribune ved Pannabanerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top