fbpx
Frivilligheden blev fejret for fulde huse
Frivillig-FredagsFejring-i-Vallensbæk-250915-fotograf-Kim-Matthäi-Lela-2.jpg
En del af Frivillig FredagsFejringen i Vallensbæk var, at eleverne i 7. og 8. klasse skulle fremlægge ideer til, hvordan man hjælper sårbare unge. Foto: Kim Matthäi Leland
Mange aktiviteter og en farvestrålende udstilling lavet af elever fra Vallensbæk var en del af årets Frivillig FredagsFejring i Vallensbæk

VALLENSBÆK. Fredag summede det af liv på og omkring Vallensbæk Rådhus, da årets Frivillig FredagsFejring løb af stablen. Et arrangement hvor over 700 besøgende deltog.
De frivillige foreninger i kommunen stod for en række spændende og hyggelige aktiviteter såsom teater, quiz, højtlæsning, mountainbikebane og popcorn over bål.
Hoppeborg og rodeotyr var desuden et stort hit hos de unge.

Frivillighed på skemaet
Derudover var et trækplaster en udstilling af idéer til frivillige tiltag, som 7. og 8. klasses elever fra Vallensbæks skoler stod for. Udstillingen var kulminationen på elevernes deltagelse i projektet Frivillighed på Skoleskemaet, som den seneste måned har kørt på fuldt tryk i samarbejde med organisationen Headspace og Vallensbæk Kommune.
Tanken bag projektet Frivillighed på Skoleskemaet er, at eleverne introduceres til idéudvikling og entreprenørskab og får kendskab til frivilligt arbejde og aktivt medborgerskab. Målet har været at nå frem til idéer til frivillige tiltag, som kan hjælpe sårbare unge.
Fredag var det så blevet tid til, at eleverne kunne præsentere deres idéer for omverdenen.
To vinderidéer blev kåret af henholdsvis et dommerpanel og publikum efter, at besøgende og dommere havde haft mulighed for at gå rundt og snakke med eleverne, som stod ved hver deres 3D-model og fortalte om deres idé.
Dommerprisen på 5000 kr. til klassekassen gik til en gruppe fra 7.C på Pilehaveskolen. Deres idé var en sommerlejr for unge, der slås med følelsen af forventningspres i deres hverdag. På lejren vil de unge udover hyggelige oplevelser med andre unge i samme situation få støtte og hjælp fra frivillige til at tackle følelsen af forventningspres.
Publikumsprisen gik til en gruppe fra 7.A på Egholmskolen med idéen om en aktivitetsklub for ensomme unge.

Tradition
Frivillig FredagsFejring holdes hvert år i Vallensbæk den sidste søndag i september, hvor frivilligheden og foreningslivet fejres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top