fbpx
Færre vil på skovtur
Ny evaluering viser, at færre vil med på Brøndby Kommunes pensionistskovtur

BRØNDBY. ”Og trods ekstra indsats fra planlægningsgruppen bag skovturene med henblik på at sikre en øget deltagelse til årets skovture, faldt deltagerantallet alligevel en smule i forhold til tidligere år.”
Sådan hedder det i en evaluering af den årlige skovtur for pensionisterne i Brøndby. Dermed må arrangørerne konstatere, at deltagerantallet endnu engang er faldet. I 2013 deltog 670 pensionister med den årelige skov, hvorimod der i år kun var 590, der havde lyst til at tage en tur i skoven.
Som en konsekvens heraf, var det nødvendigt at aflyse den ene de fire planlagte ture.

Handicaptur aflyst
I følge evalueringen fra Brøndby Kommune er den aflyste tur, den såkaldte handicaptur. Om det hedder det i evalueringen:
”Der blev planlagt med 4 skovture, men én blev aflyst grundet manglende tilmeldinger. Den aflyste skovtur var den, der var udpeget som handicaptur. Udpegning som handicaptur kan formodes at have en negativ indflydelse på antallet af tilmeldinger.

Nyt busselskab
Brøndby Kommune havde i i forbindelse med årets skovtur valgt at bruge et nyt selskab, og det blev taget godt i mod i følge evalueringen:
” Buskørslen er genstand for opmærksomhed, idet et nyt busselskab var udpeget til opgaven, jf. kommunens indkøbsaftaler. Erfaringenherved var, at det nye busselskab stillede med meget moderne og komfortable busser. Chaufførerne var for de flestes vedkommende venlige, og flere af guiderne på busserne har meldt tilbage, at chaufførerne var gode til at indgå i positiv og hjælpsom dialog undervejs på ruten.”

Valg i vejen
Den sidste af de fire ture i år faldt sammen med folketingsvalget, og lokalpolitikerne, der er guider på turene, måtte derfor melde fra. Det ødelagde i følge evalueringen dog ikke oplevelsen:
”Den sidste skovtursdag blev præget af Folketingsvalget, da datoerne faldt sammen. Dette betød, at alle politikere måtte melde fra. Seniorrådet var gode til at stille nye guider til rådighed, og forvaltningen stillede med resten. Selve stemningen på kroen blev på denne dag på vanlig vis holdt oppe af tidl. borgmester Kjeld Rasmussen.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top