fbpx
Drop besparelser på fagligt arbejde
Det er med bekymring, at vi i kommunens budgetoplæg har læst, at forvaltningen foreslår at spare på bevillingen til pædagogernes fællestillidsrepræsentant i Brøndby Kommune. Ordentlige arbejdsvilkår og tid til fælledstillidsrepræsentantens (FTR) opgaver er vigtige, hvis vi fortsat skal prale af at arbejde i en kommune med visioner om at have Verdens Bedste Dagtilbud. Fællestillidsrepræsentanten er […]

Det er med bekymring, at vi i kommunens budgetoplæg har læst, at forvaltningen foreslår at spare på bevillingen til pædagogernes fællestillidsrepræsentant i Brøndby Kommune.
Ordentlige arbejdsvilkår og tid til fælledstillidsrepræsentantens (FTR) opgaver er vigtige, hvis vi fortsat skal prale af at arbejde i en kommune med visioner om at have Verdens Bedste Dagtilbud.
Fællestillidsrepræsentanten er blandt andet et velfungerende bindeled til kommunen, og de beslutninger, der træffes og behandles. FTR tager mange problemer i opløbet, og slukker ildebrande, inden de vokser sig store; har tid og mulighed for at være til stede, når der er brug for det. FTR medvirker til et godt og udviklende arbejdsmiljø og er medskaber af et dynamisk, tillidsfuldt og loyalt samarbejde mellem ledere og medarbejdere. FTR formidler også tydelige rammer, herunder forventninger til den enkelte, og giver personlig og faglig udvikling til gavn for den enkelte og kommunen.
Det skaber tryghed i arbejdet at drøfte sagen med en FTR, der er godt inde i det fagretslige stof – for eksempel i forbindelse med ansættelsesmæssige forhold og ændringer, som ellers ville tage tid fra de lokale tillidsrepræsentanter og dermed tid fra børnene.
Vi undres og er bekymrede over, at der er lægges op til besparelse uden FTR’ens arbejdsopgaver er undersøgt. Og vi vurderer, at dialogen mellem os og kommunen får sværere kår og er et udtryk for en mistillid til tillidsrepræsentantsystemet, hvis besparelsen gennemføres.
Det er vores vurdering, at det er en unødvendig besparelser. Der er for eksempel i samme budgetoplæg et overskud på servicerammen på ni mio. kr. og en rekordstor kassebeholdning på 356 mio. kr. Vi opfordrer til, at besparelsen fjernes, så fællestillidsrepræsentanten kan udføre sit arbejde til fælles bedste for Brøndby Kommune og pædagogerne – og vi kan fortsætte det mangeårige gode samarbejde.

 

Svar: Der skal jo spares

Af Ib Terp (S), Borgmester i Brøndby Kommune

Der er en lokal Tillidsrepræsentant (TR) ved hver daginstitution. Disse TR får den tid, som de skal bruge for at udføre deres arbejde. Herudover vil vi næste år frikøbe en fællestillidsrepræsentant (FTR) i tre dage om ugen – en nedsættelse på to dage om ugen.
Det er min opfattelse, at dette frikøb af FTR er ganske flot. Det er jo på det lokale plan, at medindflydelsen skal udøves i de lokale med-udvalg.
Alternativet til besparelsen på FTR ville være en reduktion af de varme hænder til børnene. Spares skal der jo, har regeringen bestemt. Og der er intet fedt noget sted. Kassebeholdningen er rar at have, men der er lagt loft over såvel kommunernes driftsudgifter som vores anlægsudgifter, og disse lofter er svære at overholde. Vi overskrider faktisk næste år. Det kan vi kun gøre, fordi nogle andre kommuner underskrider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top