fbpx
Dalvangen fik nye venner
IMG_4032.jpg
Til åbent hus på Ældrecenter Dalvangen var det vigtigt at få vist stemningen, blandt andet med dans. Foto: Jesper Ernst Henriksen.
Ældrecenter Dalvangen inviterede onsdag til åbent hus, blandt andet for at få flere medlemmer i Dalvangens Venner

GLOSTRUP. Det skal ikke være alt for kedeligt at være på plejehjem, men personalet har kun begrænset tid til at lave sociale aktiviteter med de ældre.

På Ældrecenter Dalvangen har de derfor oprettet foreningen Dalvangens Venner. Medlemmerne kommer ind i mellem på plejehjemmet, hvor de er med til at gøre det hyggeligt at være på plejehjem. De står blandt andet for den lille kiosk og for at arrangere dans.
-Jeg har ladet mig fortælle, at der er blevet danset som aldrig før, sagde borgmester John Engelhardt i sin tale.

Seks nye meldte sig
Da dagen startede, havde den et år gamle forening 24 aktive medlemmer og 36 passive. Målet for foreningen var at nå op på 30 aktive medlemmer i år, og det nåede foreningen faktisk inden dagen var omme.
Foreningen består både af pårørende til ældre på plejehjemmet, men også af folk, der ikke direkte har nogen relation til plejehjemmet.
-De nyeste medlemmer er nogle unge mennesker. Vi har en unge pige, der har et sabbatår. Hun er meget interesseret i det, selvom hun ikke har haft noget med ældre at gøre før, siger Majbritt Gronemann, der koordinere de frivillige på Dalvangen.

Skal bare hygge
De frivillige i foreningen skal ikke hjælpe med plejeopgaver. De skal bare være med til at gøre det hyggeligt for de ældre.
– Det begyder meget for dem, det er ikke alle, der har familie i nærheden. Nogle har slet ikke nogen familie, siger Bente Hyttel, der er en af de frivillige og tilføjer:
– Det er en glæde at være hernede. I går havde vi linedance, det var en oplevelse af se dem danse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top