fbpx
Dagplejen i bevægelse
Dagplejen-i-bevægelse-1.jpg
Helle Vangaa har været dagplejer i syv år og elsker at lege med sine fire dagplejebørn. Foto: Vallensbæk Kommune.
Fysisk aktivitet bliveren større del af hverdagen for de yngste Vallensbæk-borgere efter at kommunens dagplejere er blevet efteruddannet inden for idræt, leg og bevægelse

VALLENSBÆK. – Mine dagplejebørn har altid rørt sig og leget, men efter jeg har været på kursus, foregår det meget mere bevidst og med ekstra fokus på dagligdagens muligheder, fortæller Helle Vangaa, der har været dagplejemor i Vallensbæk i syv år.
Kommunens ca. 30 dagplejere har netop gennemført et kursus hos DGI med særligt fokus på idræt, leg og bevægelse.
– Vi har lært, hvor vigtigt det er, at børnene bliver udfordret fysisk og motorisk, for eksempel med sanglege, tumlelege, lege med rekvisitter og musik, fortæller Helle, mens hun er på legepladsen med sine fire dagplejebørn.
– HEEEEELLE!, inviterer en af pigerne oppe fra toppen af legestativet, og dagplejemoderen kravler op til børnene og rutsjer ned sammen med dem. En central del af konceptet er nemlig, at dagplejerne selv er rollemodeller for børnene.
– Når børnene kan se, at jeg synes det er sjovt at røre sig, får de også selv lyst til det, forklarer Helle, der også sørger for daglig fysisk aktivitet, hvis det ikke lige er ude-vejr.
– Derhjemme kan vi for eksempel lave en forhindringsbane af en sækkepude og nogle madrasser, og så kan børnene slå kolbøtter og hoppe rundt, fortæller Helle, der elsker at være dagplejer.
– Før arbejdede jeg på kontor. Det at blive dagplejer er det bedste, jeg nogensinde har gjort, siger hun.

Dagplejerne støtter hinanden
Leder af dagplejen Bente Asmussen er særlig glad for, at alle dagplejerne i kommunen har gennemført forløbet.
– De kan hjælpe og støtte hinanden med at fastholde fokus på det, de har lært på kurset, så det bliver en naturlig del af hverdagen, siger hun
Det er tydeligt, at børnene kender de lege og sanglege, de er blevet præsenteret for i forløbet.
– Børnene er glade og deltager meget aktivt, ligesom der er kommet mere sang og bevægelse i hverdagen hjemme hos den enkelte dagplejer, både inde og ude, siger Bente Asmussen.
Uddannelsen består af seks moduler à 2,5 time. På halvdelen af modulerne er børnene med til undervisningen. Udover teoretisk undervisning om blandt andet børns motoriske udvikling får dagplejerne en lang række konkrete værktøjer til at integrere idræt, leg og bevægelse i hverdagen.
Derefter følger et årligt opfølgningsmodul, så der konstant er fokus på vigtigheden af at være aktiv.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top