fbpx
Cricket på skoleskemaet
2159-hpngrzbyyj_22022015162018.jpg
Jørgen Jønsson fra Svanholm Cricket Club er en af initiativtagerne til et nyt skoleprojekt. Foto: Svanholm Cricket Club.
I følge folkeskolereformen skal skolerne arbejde sammen med det lokale foreningsliv. Det giver blandt andet mulighed for at præsentere cricket i Brøndbyskolerne

Et af elementerne i den nye folkeskolereform er, at skolerne skal øge samarbejdet med det lokale foreningsliv.
Derfor har cricketklubben Svanholms formand, Søren Henriksen, og cricketklubbens mangeårige omdrejningspunkt, Jørgen Jønsson, arbejdet på at etablere et samarbejde med Brøndbyvester skole og Brøndby Kommune. Et samarbejde, de dog håber, på længere sigt udvikler sig til et større samarbejde.

Mange til gavn
Efter et møde med de involverede parter, siger Jørgen Jønsson:
– Vi aftalte og senere vedtog et toårigt skoleprojekt, hvor Brøndby Kommune og Svanholm det første år er garant for den økonomiske del af projektet, og hvor vi instruktører i Svanholm Cricketklub stiller os til rådighed for alle 2-og 3.klasserne i idrætstimerne på Brøndbyvester Skole. Minimum fire gange om året med hver klasse. Dermed vil cirka 300 børn blive indviet i cricketspillets finesser. Overskriften leg med bolden bliver det gennemgående tema i dette projekt.

God træning
I følge Jørgen Jønsson har alle parterne store forventninger til det fælles projekt:
– Vores tanke og håb i klub, kommune og skole er, at vi netop med denne målgruppe får lejlighed til at tilbyde eleverne flere motionsformer og fremme en bedre koordinationsevne og motorik for de helt unge i skolerne. Det langsigtede mål er dog naturligvis at få børnene integreret i foreningslivet efter skoletid.
Og der bliver i følge Jørgens Jønsson tale om træning af høj kvalitet:
– Jeg er glad for, at Svanholms Søren Vestergaard, der spillede 76 landskampe, har stillet sig til rådighed, som en af instruktørerne i dette skoleprojekt.

Mere end skole
Bliver børnene glade forcricketspillet, får de i følge Jørgen Jønsson mulighed for også at dyrke sporten uden for skoletiden:
– Samtidig med at vi i Svanholm stiller instruktører til rådighed i idrætstimerne, vil klubben ved siden af dette også invitere eleverne til nogle events i klubben, hvor børnene således også får mulighed for at opleve sportsmiljøet og de sociale tiltag i foreningen.
Projektet starter i midten af næste måned.

Danmarksmester
For ligesom at sætte streg under evnen til at arbejde med børn, vandt lilleputterne fra Svanholm et DM i den forgange weekend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top