fbpx
Alex blev årets cyklist
IMG_4081.jpg
Torsdag blev Alex Hirsch kåret til årets cyklist i en stor landsdækkende kampagne. Foto: Heiner Lützen Ank.
Torsdag blev Alex Hirsch fra 4 C. på Søndervangsskolen årets cyklist i Alle Børn cykler-kampagnen. En kæmpe overraskelse for den unge cyklist

GLOSTRUP. Det er et par minutter over middag torsdag den 24. september. Uden for 4 C.s klasselokale på Søndervangsskolen står klasselærer Beata Chipalu. Hun giver interview til Radioavisen, mens både ungdomskanalen DR Ultra og Folkebladet kigger på.
På den anden side af døren sidder hendes klasse, og det, de ikke ved, er, at om et øjeblik åbner Beata Chipalu døren og fortæller en af hendes elever, Alex Hirsch, at han er blevet årets cyklist i den landsdækkende kampagne Alle børn cykler i skole.
Cirka 135.000 børn deltager i kampagnen, og efter indstilling fra Beata Chipalu, er Alex Hirsch blevet udvalgt til titlen årets cyklist.

Det er dejligt
– Jeg er bare så glad. Alex Hirsch gentager sætningen et par gange, da Beata Chipalu sammen med en repræsentant fra Cyklistforbundet har overrakt ham medaljen og beskeden om, at han skal ud og spise med hele klassen.
Journalisterne vil gerne vide, hvordan det føles, hvor medaljen skal hænge derhjemme og hvordan hans cykel ser ud. Alt sammen noget Alex Hirsch besvarer med et stille, men stort smil:
– Jeg kan bare godt lide at cykle, og jeg kan godt lide at cykle stærkt.

Ægte cykelglæde
Det er Beata Chipalu, der har indstellet Alex Hirsch, og hun er ikke i tvivl om, at den unge cykelrytter er en fortjent vinder af konkurrencen:
– Alex er kommet fra Polen og har kun boet i Danmark i et år. I hele projektet har han så meget motivation. Det har været så godt for ham at deltage i det her fælles klasseprojekt, samt at få disse små sejre, hver gang de får et hak for at have cyklet og husket hjelm. Han fortjener dette, fordi han hver dag kæmper for at passe ind, både i og udenfor skolen. Og fordi han bare synes, at det er så fedt at cykle til og fra skole.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top