fbpx
Kræftramte hjælper hinanden
Platformen-3.jpg
Foto: Vallensbæk Kommune.
VALLENSBÆK John, Birgit og Marie har haft glæde af at mødes med andre kræftramte. De udveksler erfaringer og får ideer til, hvordan man klarer hverdagen med kræft.

– Hele ens tilværelse bliver vendt på hovedet, når man får en kræftdiagnose. Det sætter mange tanker i gang, og derfor var det dejligt med et tilbud, der kunne hjælpe mig videre, fortæller John, der startede på Vallensbæk Kommunes forløb ”Platformen” kort efter han fik konstateret kræft.
Tilbuddet ”Platformen” går ud på, at man mødes en gang om ugen i syv uger med andre kræftramte og en tovholder, der er sygeplejerske. Udover at udveksle erfaringer og tale med andre i samme situation, bliver man også præsenteret for indlæg om blandt andet kost og motion fra forskellige fagpersoner.

Lokalt tilbud
Nogle af deltagerne havde selv læst om tilbuddet, andre fik det anbefalet af kommunens diætist eller deres læge.
– Først syntes jeg egentlig, at det var noget pjat sådan at skulle mødes i en gruppe. Men jeg blev ret hurtigt gode venner med de andre deltagere, og det kan faktisk slet ikke beskrives, hvor godt det at have nogen at snakke med om sin sygdom. Nogen, som selv ved, hvad det handler om, fortæller en af de andre deltagere, Marie.
Birgit har også været med i forløbet. Hun lægger vægt på, at man føler sig hjemme, når møderne foregår i ens eget nærmiljø.
– Mens man går i behandling, har man ikke ressourcer til at køre langt, og derfor er det bare dejligt med et lokalt tilbud, hvor man kan snakke sammen og lytte til hinanden – det er utroligt givende. Og når man så render ind i hinanden, når man er ude at købe ind, har man allerede en relation, siger hun.

Mænd er også syge
Deltagerne fortæller, at åbenheden på holdet har været ekstremt stor.
– Jeg fik nogle nye veninder med det samme, griner John og fortsætter:
– Mange mænd har den holdning, at ’det går nok’ og vil helst bare blive hjemme, hvis de er blevet syge. Men jeg vil faktisk anbefale mændene derude at tage sig sammen og melde sig, for det her er alletiders chance og et fantastisk godt forløb, siger han.
Platformen er et fællesskab for kræftramte i Ishøj og Vallensbæk. Man mødes syv gange med en sygeplejerske, der er tovholder. Deltagerne får indblik i og inspiration til, hvordan de bedre kan håndtere hverdagen med en kræftsygdom.
Hvis du er ramt af kræft og er interesseret i at deltage i forløbet, skal du gå til din egen læge og få en henvisning. Du kan også ringe til diætist Christina Christiansen på tlf: 47 97 41 25 og høre mere om tilbuddet.

JEH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top