fbpx
Så er den gal igen: Pony må reddes i Vallensbæk
foto-2.jpg
Foto: Vallensbæk Brandvæsen.
VALLENSBÆK Kl. 10:45 mandag formiddag måtte syv brandmænd fra Vallensbæk brandvæsen rykke ud, da en pony faldt i grøften ved Vallensbæk Mose. Det sker under en måned efter, tre andre ponyer faldt mosen kun 500 meter derfra

foto 4

Foto: Vallensbæk Brandvæsen.

Højt græs omkring en grøft ved Vallensbæk Mose var angiveligt medvirkende til, at en pony – igen – faldt i. Sådan lyder vurderingen fra vidne.
Det sker få uger efter, at tre andre ponyer faldt i mosen kun 500 meter derfra. Og for et halvt år siden faldt en hest ligeledes i mosen.
Alle tre gange inklusiv mandag måtte brandmænd rykke ud og hive dyrene op.
I dag var det en hundelufter, som ringede til beredskabchef i Ishøj Kommune Jan Bendtzen.
– En hundelufter ser ved et tilfælde, at der står en pony nede i grøften. Der er meget græs. Og det er et tilfældet, at den bliver fundet. Hundelufteren ringer til os. Vi kørte derned og fik med lidt hjælp fra hestekyndige fra ridecentret fik vi den trukket op.
Der gik en halv time, før ponyen var oppe igen med hjælp fra seks brandmænd ud over Jan Bendtzen. Staldmedarbejder Maria Rasmussen var med til aktionen. Hun arbejder til dagligt for Vallensbæk Ridecenter 500 meter derfra.
– Jeg blev kontaktet af indsatslederen. Da jeg kommer derud og ser ponyen i grøften. Jeg tager halm med, og vi får ponyen op igen. Hesten har det fint nu, men den var kold, da den kom op.

Typisk mandag
– Det er ved at være en generel mandag på den her måde med heste, vi skal hive heste op ad grøften. Vi synes, at det er synd for ponyerne. De kan ikke se, at der er en grøft. Så derfor falder de i. Det høje græs spiller en stor rolle, for problemet er, at græsset er en halv meter højt. Det græs skulle slås. For det kan sagtens ske igen.
Også beredskabchef i Ishøj Kommune Jan Bendtzen har været af sted til mosen før.
– Det er tredje gang, at vi er ude og hive heste op, der har forvildet sig væk fra indhegningen. Jeg synes, at det er synd for hestene. Ejeren var der også, og frustrationen var til at tage at føle på: ”Åh nej, nu sker det igen.”
Jan Bendtzen ved ikke, hvad årsagen til hesten omstrejfen har været, men har da gjort sig sine tanker:
– Det er tankevækkende, at det er tredje gang, at vi må rykke ud til det samme. Det virker pudsigt, at hesten er kommet løs på samme måde. Man tænker, at det kan være, at det er sket igen, at nogen har lukket dem ud. Det er endnu mere foruroligende, hvis det er tilfældet, siger Jan Bendtzen.
– Vores opgave er at redde dyr og mennesker. Hvis det nu skete igen om lidt, må vi have en snak med ejeren, og så må vi få politiet ind over.

Facebook koger
I lokalområdet er flere borgere chokerede over situationen. En bruger på Facebook skriver:
”Så er den gal igen!  Endnu en pony er her til morgen blevet reddet op af en af åerne i Vallensbæk mose!  Efter min egen oplevelse tidligere på måneden, er jeg mildest talt i chok!  Jeg ved endnu ikke hvem, hvordan eller hvor helt præcist men jeg kender med garanti følelsen som ejeren står med derude!”
Ifølge brugeren har kommunen et ansvar.
”Vallensbæk kommune! Borgmester Henrik Rasmussen, hvornår vil du begynde at tage dette seriøst? 4 heste i åen på under en måned! På et tidspunkt kommer det til at koste menneskeliv fordi du ikke vil høre eller tage os seriøst!
I skrivende stund er borgmester Henrik Rasmussen ikke vendt tilbage på Folkebladets henvendelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top