fbpx
Massiv kritik af svømmehals fire ugers sommerlukning
Svømmehal.jpg
Svømmehallen er godt i gang med at blive vedligeholdt, så den står flot og klar snarest. Men lukketiden ærgrer flere brugere på Facebook. Foto: Glostrup Kommune.
GLOSTRUP Flere lokale borgere klager på Facebook over, at Glostrup Svømmehal holder lukket i fire uger over sommerferien, hvor børnene har fri. Vedligeholdelse er årsagen, og der er faktisk ikke lukket helt i fritidscentret, lyder svaret fra funktionsleder, der opstiller alternativer

Det er ikke pæne kommentarer, som Glostrup Svømmehal i Glostrup Fritidscenter får med på vejen, hvis man er en tur forbi Facebook i disse dage. Flere forældre og borgere er meget uenige i, at sommerferien er den bedste tid til at holde fire uges lukket. Mange begrunder utilfredsheden med, at det netop er i sommerferien, at børnene holder fri og vil i vandet, og at ikke alle borgere og familier har muligheden for at tage udenlands for at dykke tæerne.
– Nej. Selvfølgelig er det ikke i orden, at man absolut vælger at holde svømmehallen lukket i sommerferien, hvor alle børn har fri fra skole, skriver en Glostrup-mor.
–  Det er altså ikke alle børn der skal tre uger til Thailand, eller skal i Lalandia. Hvad med de lokale børn som ikke skal rejse? Jeg begriber ikke denne ’lukkepolitik’ som altid har været der, og som jeg var ærgerlig over allerede som barn. Nu er det mine børn, der ærgrer sig, og som har plaget rigtig meget om at komme ned i svømmehallen, som vi bor meget tæt på, men som vi ikke kan bruge. Hvad med at lukke den i december, hvor folk har så travlt med julearrangementer og andet?

Fredelig sommer
Funktionsleder Gitte Krogsgaard fra Team Kultur og Idræt giver følgende forklaring på, at svømmehallen har lukket:
– Her i den fredelige sommertid er håndværkerne i fuld sving i Glostrup Svømmehal. Blandt andet bliver der udskiftet skvulperender, og hele det omfattende vandbehandlingsanlæg renoveres. Der er tale om en effektiv udnyttelse af ferietid, hvor en stor del af svømmehallens gæster er på ferie og søger strande og andre aktiviteter i stedet for indendørs svømning. Samtidig afvikler personalet ferie, så svømmehallen kan bemandes fra tidlig morgen til aften på stort set alle andre dage i løbet af året, hvor der er flere gæster. Der er naturligvis nogle, der desværre må gå forgæves til en lukket svømmehal, men alt sammen er for at sikre en svømmehal, der er i tip-top funktion og holder åbent årets øvrige elleve måneder.
Det er fra 4. juli til 2. august begge dage inklusive, der er lukket. På Facebook er en mandlig bruger ikke tilfreds med argumentet om vedligeholdelse.
– Nej, det er ikke ok, at de holder lukket. Det er faktisk temmelig irriterende. Undskyldningen med at det er på grund af vedligeholdelse holder ikke. Kildeskovshallen i Gentofte er et godt eksempel. De har åbent hele sommeren.

Der er alternativer
Ifølge funktionsleder Gitte Krogsgaard er der rent faktisk alternativer til svømmehallen.
– Helt lukket er der dog ikke, idet motionscentret har åbent hele ferien på alle hverdage fra kl. 7.30 til 15.00. For børnefamilier har Glostrup Idrætsanlæg et super sommer aktivitetstilbud til alle med lyst til sjov, leg og bevægelse. Det er Åben Sommerhal, hvor Glostrup Idrætspark på Stadionvej har fyldt en sportshal med masser af legeredskaber, hoppeborg, airtrack, bordfodbold, air hockey, badminton og meget mere. Her er åbent alle hverdage fra kl. 10.00 til 14.00, og der er aktiviteter for alle – både for forældre, børn,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top