fbpx
M. Larsen undskylder sammenblanding af affald
En borger opdagede, at en medarbejder hos M. Larsen samlede sorteret affald. Nu har kommunen fået en undskyldning

Brøndby Kommune har modtaget en uforbeholden undskyldning fra vognmandsfirmaet M. Larsen, der står for indsamling af affald i Brøndby Kommune, efter at det er kommet kommunen for øre, at en skraldemand gentagne gange har blandet korrekt sorteret affald sammen. M. Larsen har efterfølgende fjernet skraldemanden fra jobbet, ligesom de indfører skærpet egenkontrol med jævnlige uanmeldte tilsyn.

Til Folkebladet siger Kim Dich, afdelingschef hos M. Larsen:

– Den pågældende skraldemand gjorde det for egen vindings skyld, så han hurtigere kunne komme hjem. Det støtter vi naturligvis ikke, da vi mener, skraldemændene har tid nok til deres arbejde.

 

Borgerne holder øje

– Vi har en kontrakt med M. Larsen, der fortæller, hvordan affaldet skal håndteres, og det skal de leve op til. Vi har fokus på, at affaldet skal sorteres og genanvendes, og vi beder naturligvis ikke borgerne om at sortere affaldet, for så at blande det hele igen, siger miljøchef i Brøndby Kommune Kathleen Kjærulff.

Derfor er Brøndby Kommune også glad for, at borgerne reagerer og retter henvendelse til kommunens Miljøafdeling, når de ser noget, der ikke er orden.

– De er vores øjne, siger Kathleen Kjærulff, der lover at kommunen følger op, hver gang de får en henvendelse. Brøndby Kommune indførte for knap et år siden en ny affaldsordning for villaer og rækkehuse, der har fokus på at sortere og genbruge affaldet.

Ingen skygge

Kathleen Kjærulff er ærgerlig over de uheldige episoder, hvor borgernes affald ikke er blevet håndteret korrekt, fordi det kan skygge for det arbejde, både borgere og skraldemænd ellers har lagt i at få den nu knap et år gamle affaldsordning godt fra start.

– Affaldsordningen fungerer prisværdigt godt, og det er virkelig lykkes borgerne, og skraldemændene, i Brøndby at begrænse den mængde affald, der sendes til forbrænding betydeligt, så affaldet i dag genanvendes og udnyttes. Det håber jeg meget, at ingen er i tvivl om, understreger Kathleen Kjærulff.

 

Kommunen kontrollerer

I det hele taget lover Kathleen Kjærulff, at der vil være stærk kontrol med affaldssorteringen fremover:

– I det daglige fører vi fra Brøndby Kommune tilsyn med, om M Larsen overholder sine forpligtigelser ved dels at kunne følge skraldebilernes kørsel i kommunen via et GPSprogram, dels ved stikprøvetilsyn og ikke mindst ved meldinger fra de anlæg, der modtager affaldet, om hvordan affaldet ser ud, når det når frem til dem.

Men selvom miljøchefen lover, at kommunen kontrollerer affaldet, er det væsentlige i samarbejdet tillid:

– Det er jo ikke meningen, at vi i kommunen skal være kontrollanter på samtlige tømninger, som skraldemanden laver hos borgerne. Samarbejdet mellem M Larsen og os bygger på tillid til, at alle gør det, de skal i henhold til kontrakten. Den tillid har fået et knæk og skal nu bygges op igen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top