fbpx
Flertal for ændring af skolens genopretningsplan
IMG_2976.jpg
Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Venstre har fremlagt et fælles forslag om reduktion af besparelserne på skoleområdet. Foto: Heiner Lützen Ank
Der er lavet en samlet aftale i Glostrup mellem Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Venstre om en genopretningsplan for Glostrup Skole, der døjer med økonomien. Derved er mindst 11 medlemmer i Kommunalbestyrelsen bag planen

På mødet i Glostrup Kommunes Økonomiudvalg tirsdag morgen i sidste uge stillede Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Venstre et fælles forslag om at supplere den fremlagte sagsfremstilling med et forslag om at reducere den årlige foreslåede besparelse på undervisningsmateriale og andet med 500.000 kroner

Det skriver partierne i en samlet pressemeddelelse udsendt fredag formiddag.

For Dansk Folkeparti har det været vigtigt at overholde overordnede aftaler.

Pia Dahlin fra Dansk Folkeparti er medlem af Børne- og Skoleudvalget og siger:

– Dansk Folkeparti kan ikke forsvare, at Glostrup Kommune bruger flere penge i budgettet, end vi må efter aftale mellem Kommunernes Landsforening og regneringen. Det fortsatte arbejde med tilpasning af skolens budget håber vi naturligvis fortsat forhandlet mellem alle relevante interessenter i Glostrup.

 

Enhedslisten bekymret

Robert Sørensen fra Enhedslisten siger, at hans parti er ”rigtig bekymret for økonomien i Glostrup Skole”

– Enhedslisten har virkeligt presset hårdt på for at få flertalsgruppen til at finansiere noget af skolens underskud ved at tage flere penge fra kassebeholdningen frem for nedskæringer. Glostrup Skole har nu to år i træk overskredet budgettet, så det tyder på, at tildelingsmodellen ikke giver tilstrækkelige ressourcer til skolen. Derfor er et vigtigt element i aftalen, at vi får evalueret modellen allerede nu et år før end planlagt, således at vi i budget 2016 kan bevilge de penge, som der kræves for at drive en skole med gode forhold og læringsmiljøer for elever og lærere. Vi er tilfredse med at være med til at redde inklusion, specialundervisning og lejrskoler, men beklager meget de nedskæringer, der finder sted, hvor lærerne bl.a. pålægges endnu flere undervisningstimer, hvilket betyder mere arbejdspres og endnu mindre tid til forberedelse.

 

Ønsker bred støtte

Borgmester John Engelhardt fra Venstre håber stadig på en bred opbakning fra alle partier i Kommunalbestyrelsen.

– Der er jo ingen politikere, der elsker denne bundne opgave, som skal løses under alle omstændigheder. Alle kommuner er bundet af regeringsaftalen om ikke at bruge flere penge end budgetteret. Jeg er glad for, at vi bl.a. helt har kunnet fjerne besparelserne vedr. Inklusion og bevare både to lejrskoleophold i et skoleforløb og fokuslærerordningen, omend i en lidt ændret form. Og nu har vi så også fundet midler til at sikre bedre undervisningsmateriale, siger John Engelhardt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top