fbpx
Marketing-cookies fjernet fra Vallensbæks hjemmeside
Folkebladet har lavet en rundspørge hos avisens tre kommuner, om hvor sikkert det er for borgerne at bruge deres hjemmesider. Det gav en overraskelse i Vallensbæk, som nu retter op

I de nationale medier har der på det seneste været talt meget om, hvor sikkert det er at færdes forskellige steder på internettet, herunder på kommuners hjemmesider. Folkebladet har undersøgt sagen ved at spørge i Glostrup, Brøndby og Vallensbæks kommunikationsafdelinger.

Den megen omtale i dagspressen blandt andet handlet om såkaldte ’cookies’ (små databidder på internettet, red.). Der findes to typer cookies. Den ene kategori af cookies hjælper brugeren blandt andet ved at huske adgangskoder og personlige indstillinger. Den anden type cookies kaldes marketings-cookies og indsamler data om brugerens søgning og færden på en hjemmeside. Marketings-cookies bruges eksempelvis til at bestemme, hvilke annoncer, der senere bliver vist på ens skærm.

– Vi har undersøgt sagen hos vores eksterne it-leverandør, fortæller Bjørn Borup, der er Vallensbæk Kommunes IT- og digitaliseringschef hos Center for IT og Digitalisering og er åben omkring resultatet.

– Det viser sig, at vi har haft nogle af de såkaldte marketing-cookies på kommunens hjemmeside, og at oplysninger fra disse cookies kan være brugt til eksempelvis at vise annoncer på andre hjemmesider.

Hvis man eksempelvis har kigget på en side på kommunens hjemmeside om boliger, kan man senere opleve at se en annonce på nettet for en ejendomsmægler.

 

Ikke været opmærksom

– Vi var ikke opmærksom på, at vores it-leverandør tillod funktioner på hjemmesiden, der indeholdt marketing-cookies, og dette har vi naturligvis påtalt over for firmaet, siger Bjørn Borup.

– Det er os magtpåliggende, at vores borgere føler sig trygge, når de færdes på kommunens hjemmeside, og derfor har vi bedt vores it-leverandør om at fjerne disse marketing-cookies, og vi vil fremadrettet have mere fokus på disse problemstillinger.

Bjørn Borup understreger, at der ikke givet nogen personlige oplysninger videre via disse cookies, og hverken kommunen eller andre har haft mulighed for at se, hvem der har været inde på hvilke områder af hjemmesiden.

 

Trygt i Glostrup

– I Brøndby Kommune anvender vi kun den type cookies, der benyttes til at samle statistik, som vi bruger til at gøre vores hjemmeside, så brugervenlig og let tilgængelig som mulig, siger Lise Hedegaard Larsen, Kommunikations- og Digitaliseringschef i Brøndby Kommune.

– Vi bruger det for eksempel til at strukturere indholdet på de enkelte sider, så vi kan fremhæve det, som vi ud fra statistikken kan se, at flest brugere klikker på og læser. Oplysningerne i statistikken er anonyme, og bliver ikke koblet til den enkelte besøgende. Vores cookies kan altså ikke se, hvem den enkelte besøgende er, hvad de hedder, hvor de bor eller hvad deres alder er.  I forbindelse med den opmærksomhed der er på cookie-området, har vi desuden bedt vores hjemmesideleverandør om en rapport over alle cookies, der måtte være på vores hjemmeside.

I Glostrup lyder svaret på Folkebladets rundspørge:

– Glostrups borgere kan trygt benytte vores hjemmeside. Private virksomheder har ingen adgang til borgernes færden på glostrup.dk, siger Christian Mahrt, kommunikationskonsulent i Glostrup Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top