fbpx
Læsere blev vist rundt på Christiansborg
pia_k_rundvisning_borgen_15.jpg
Der blev lyttet opmærksomt, da Pia Kjærsgaard viste nogen af Folkebladets læsere på Christiansborg Foto: Flemming Schiller
Tirsdag den 14. april viste Pia Kjærsgaard rundt på Christiansborg. 20 læsere tog med

Pia Kjærsgaard tog imod 20 af Folkebladets læsere i sidste uge, da hun viste Christiansborg frem ved en rundvisning:

Et af de steder, Folkebladets læsere fik at se, var det såkaldte samtalerum. Det er her, der bliver holdt receptioner ved særlige lejligheder, og det er her, statsoverhoveder fra andre lande bliver underholdt, når de besøger Christiansborg.

På væggen hænger et stort maleri, der viser den gruppe mænd, der i 1915 besluttede, at ændre Grundloven, så kvinder og tyende også fik stemmeret. Et billede, der ifølge Pia Kjærsgaard viser en gruppe, mænd, der måske er kommet i tvivl:

– Se hvor alvorlige, de ser ud. Det ser faktisk ud som, de har fortrudt det.

 

Ting har ændret sig

Pia Kjærsgaard er en af de politikere, der har siddet i Folketinget i længst tid. I løbet af rundturen på Christiansborgs gange fortalte hun blandt andet, at selvom en del stadig er det stamme, så er også sket flere forandringer i løbet af årene:

– Der er meget, der har ændret sig siden, jeg blev valgt til Folketinget første gang for 30 år siden.

Mogens Randrup er en af de 20 læsere, der har sagt ja til en rundvisning. Der er to grunde til, at han er taget med:

– Det er skønt at høre på Pia Kjærsgaard. Der er nogle af de andre politikere, der er herinde, der væver, og som man ikke forstår. Men jeg er også kommet for at se de flotte bygninger.

I over en time viste Pia Kjærsgaard læserne rundt på Christiansborg. Det sidste stop på turen var Landstingssalen. Her bød Pia Kjærsgaard på vand, chokolader og løs snak om livet som politiker.

– Jeg er glad for at komme på arbejde hver dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top