fbpx
Grønne aktiviteter for hele familien
grøn-familiedag.jpg
Grøn Familiedag byder blandt andet på ponyridning for de mindste. Foto: Christian Lentz
På lørdag er der bl.a. mulighed for at blive klogere på havearbejdet samt klappe kaniner og ponyer, når der er Grøn Familiedag på Glostrup Bibliotek

Foråret er endelig ved at bide sig fast og det er tid til at nyde alt det grønne. Det får man rig mulighed for når Biblioteket, Lokalhistorisk Arkiv og kommunens Center for Miljø Teknik byder på en masse sjove og lærerige grønne aktiviteter for hele familien. På Grøn Familiedag kan man bl.a. bytte eller købe planter, få kompostorme med hjem eller lære pileflet – og der bliver helt sikkert noget at se på, når bl.a. får, kaniner og ponyer indtager pladsen foran biblioteket.

Klima- og miljømedarbejder Ghita Lentz fra kommunens Center for Miljø og Teknik er en af initiativtagerne til Grøn Familiedag. For hende giver dagen mulighed for at sætte fokus på vigtige miljøudfordringer:

– Med Grøn Familiedag sætter vi bl.a. fokus på, hvordan man kan dyrke sin have uden brug af sprøjtemidler. I Glostrup bor vi ovenpå vores drikkevand. Vi skal derfor alle være med til at beskytte grundvandet mod forurening. Glostrup Kommune stoppede med at bruge sprøjtemidler til bekæmpelse af ukrudt, insekter mv. på vores egne arealer i 1998. Men vi skal jo gerne have borgerne med – derfor holder vi arrangementer som Grøn Familiedag, der kan vise alternativer til sprøjtemidlerne.

 

Bliv klogere på naturen

Ponyridning og fåreklipning er noget af et særsyn på Glostrup Bibliotek, hvor bøgerne normalt er i fokus. For biblioteket er det dog helt naturligt, at være ramme for en Grøn Familiedag. Det giver bl.a. mulighed for at vise, at læring kommer i mange forskellige former. Bibliotekar Ane Knudsdatter Schlage forklarer:

– Selv om man kan læse sig til meget, så er der intet, der slår, at prøve tingene i virkeligheden. Hvor blødt er et lille lam, og hvordan føles det at sidde på en pony? Og hvad lugter kompostorme af? Biblioteket vil gerne være med til at vise, at læring ikke kun skal ske gennem bøger, men også opleves på egen krop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top