fbpx
Ellys 100 år
DSC_0814.jpg
Foto: Heiner Lützen Ank
Tirsdag den 21. april var flagene hejst på Brøndbyøster Torv. Den dag fyldte Elly Rasmussen nemlig 100 år

– Hvad er du ude på? Elly Rasmussen smiler, og veninder og familie, der har slået sig ned blandt blomster, gaver og fødselsdagsflag, siger i kor, at det er præcis sådan, de har kendt Elly i 25, 50 og 75 år.

– Bare rolig, jeg skal nok gå igen. Men jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan det føles at fylde 100. Jeg sætter mig ved siden af dagens fødselar og hører mere om, hvordan det er at have levet sit liv her på Vestegenen i over 80 år.

En snaps om dagen

Elly Rasmussen kom til Brøndby i 1930er for at få arbejde i et af de gartnerier, der holdt til i området. Her mødte Elly Rasmussen Jens, som hun blev gift med og levede sammen med indtil midten af 1970erne, hvor han døde.

Arbejdet i gartneriet skiftede de dog i begyndelsen af 1940erne ud med et liv ved Brøndbyvester Skole, hvor Jens blev pedel, og Elly fik et arbejde som hjælp på lærerværelset. Da Jens døde, flyttede Elly Rasmussen til Brøndbyøster Torv, hvor hun har boet siden. – Jeg har det godt. Hvad skal jeg sige? Selvom Elly Rasmussen har glædet sig til dagen, så adskiller den sig på mange punkter ikke fra den i går, og den, der følger i morgen.

Der er mange teorier om, hvad man skal gøre for at få et langt, godt liv. Mange mener, det er spørgsmål om motion, at spise sundt og holde igen på alkohol. En teori går netop på, at man skal drikke en snaps hver dag. En teori, Elly Ramussen holder sig til: – Ja, jeg får en snaps hver dag til frokost.

– Ja, det har du sikkert fået, siden du var 12. Det er ikke kun Elly Rasmussen, der er hurtig i replikken. Veninderne kan også følge med.

Blå-gul

Når man fylder 100, får man en hilsen fra dronningen og besøg af borgmesteren.

– Der var nu ikke noget kaffe med, som man ellers har hørt. Men hun har jo også selv haft så travlt på seneste. Både dronningebrev og borgmesterbesøg er traditioner.

En anden stærk tradition i Brøndby er fodbold. En tradition, der også har plads i Elly Rasmussens liv:

– Jeg kan rigtig godt lide at se fodbold, men jeg har nu aldrig været på stadion.

Kan selv

Elly Rasmussen bor i egen lejlighed, og selvom hun får hjælp af blandt andet datteren, der bor lige i nærheden, klarer hun også selv en del af hverdagens praktiske gøremål:

– Jeg går selv ned og henter min mad hos slagteren, og jeg går også til købmanden.

Elly Rasmussen fejrede sin fødselsdag med åbent hus for familie og venner.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top