fbpx
– Det er ikke noget, jeg umiddelbart bakker op om
1-Borgmester-Henrik-Rasmussen.jpg
Foto: Vallensbæk Kommune
På trods af en otte side lang forklaring af ordet ”Nazi-islamisme” og brugen af det i ny konservativ landskampagne, forstår den konservative borgmester i Vallensbæk ifølge hans eget udsagn ikke ordet og vil ikke kunne forklare det, ligesom han heller ikke ønsker at bruge det

Folkebladet har spurgt borgmester Henrik Rasmussen fra Det Konservative Folkeparti i Vallensbæk, om hvad han som politiker synes om, at hans parti og formand bruger ordet ”Nazi-islamisme” i ny kampagne.

Henrik Rasmussen, hvad synes du om ordet ”nazi-islamisme”?

– Jeg har ikke forstand på, om ordet er rigtigt. Det skal jeg ikke kloge mig på. Jeg er i al fald stærk modstander af fundamentalisme. Men jeg kan godt se, at det er sammenligningen mellem nazisme og islamisme, der provokerer. Jeg ved ikke, om det er rigtigt, ordet. Men når man er yderligtgående, er det ikke acceptabelt.

Ville du selv bruge sådan et ord politisk?

– Jeg ville ikke selv gøre det. For jeg forstår mig ikke på det. Jeg ville ikke selv bruge den retorik, nej.

Så du forstår ikke det ord, dit parti nu fører kampagne om?

– Jeg ved ikke nok om ordet. Jeg ville ikke kunne forklare det. Og jeg ville aldrig bruge et begreb, jeg ikke ved, hvad betyder. Jeg ville have sagt, at jeg ville stoppe fundamentalismen, siger Henrik Rasmussen og tilføjer:

– Jeg har fået forklaringen over otte sider.

Kan du ikke bare læse forklaringen på otte sider, og så sige om du er enig eller uenig?

– Jeg synes ikke, at man kan skrive sig ud af noget så kompliceret på otte sider. Jeg vil hellere vende mit budskab om og i stedet sige, at jeg ikke vil radikalisering.

Men vil du selv bruge det ord?

– Det er ikke et ord, jeg selv ville bruge. Heller ikke efter jeg har læst forklaringen.  Men budskabet forstår jeg godt.

 

Målet er mere kant

Bakker du op om budskabet?

– Det er ikke noget, jeg umiddelbart bakker op om. Jeg kan jo godt lide en retorik, der peger på, hvad vi godt vil. Og ikke så meget det, jeg ikke vil. For mig er det ligeså effektfuldt. Faktisk mere. Netop fordi vi lever i et kompliceret samfund.

Henrik Rasmussen har på samme måde en idé om, hvem der er tænkeren bag sloganet.

– Den er farlig, for jeg kan se, at det er Naser Khader, der er tænkeren. Og han ved, hvad han taler om.

Du har ført mange valgkampe og har stor erfaring med at tale med vælgere. Er det her god kommunikation?

– Det er ikke et politisk godt slogan, fordi folk ikke forstår det.

Hvorfor bruger man så sloganet, tror du?

– Jeg tror, det er et forsøg på at skabe kant. Fordi det er desværre den eneste måde, at man bliver citeret på. Det handler om at få tilstrækkeligt mange stemmer for så at kunne føre sin politik. Som Connie Hedegaard sagde, så findes der de politikere, der har kant og bliver belønnet af vælgerne med stemmer og poster, og så de politiske slidere og håndværkere, der trods mange anstrengelser ikke kommer igennem nåleøjet.

Er du enig i, at jeres parti skal bruge denne linje fremover?

– Jeg foretrækker, at vi rammer vores vælgere i øjenhøjde.

Er det et ”nej”?

– Det er et nej.

 

 

 

Sagen kort: Nazi-islamisme

Det Konservative Folkeparti har netop lanceret at en ny, hårdtslående plakatkampagne, der er sat op i blandt andet København og Aarhus. Ordene ”Stop Nazi Islam Isme” pryder de store skilte.

– For at skære ud i pap hvad det er, vi har med at gøre, så gør vi opmærksom på, at islamisme er stærkt inspireret af 30’ernes fascisme og nazisme, siger Naser Khader, der er folketingskandidat for De Konservative.

Selvom kampagnen først lige er blevet lanceret, har den hurtigt vakt forundring og forargelse både på sociale medier og på gaden. Kritikken er nu også nået ind i det konservative bagland, hvor flere kalder kampagnen polariserende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top