fbpx
Økologien blomstrer i Glostrups daginstitutioner
spisemærke1.jpg
Daginstitutionerne Essedalen og Rosenåen fik overrakt deres spisemærker af fødevareminister Dan Jørgensen på en stor fødevaremesse – og dermed har alle daginstitutioner i Glostrup nu et økologisk spisemærke Foto: Julie Myhre
Der er sat fokus på økologi i kommunens daginstitutioner, og den satsning bærer nu frugt. Fødevarestyrelsen giver alle institutioner det økologiske spisemærke

Som en af de første kommuner i landet har alle Glostrups daginstitutioner fået det økologiske spisemærke.

– Jeg er stolt af, at alle vores daginstitutioner er så stærke, når det gælder økologi og sund mad til børnene. Det er en flot anerkendelse af institutionernes arbejde. Fra mig skal der lyde en stor tak og tillykke til medarbejderne i Glostrups daginstitutioner – og en særlig tak til køkkenpersonalet. Men naturligvis også et tillykke til børnene og deres forældre, som jo er dem, der får glæde af det flotte arbejde, siger en tydeligt glad formand for Børne- og Skoleudvalget, Ina-Maria Nielsen.

Men omlægningen har ikke kun handlet om økologi. Det har også handlet om at sikre en ernæringsmæssig korrekt mad til børnene. Der har samtidig været fokus på kostplanlægning, så der blev mindre madspild, og mere af maden skulle produceres fra bunden for at holde omkostningerne nede.

Økologi i børnehøjde

Tilbage i 2013 afsatte Sundhedsudvalget 100.000 kroner til et forsøg med økologiomlægning af mad på daginstitutionsområdet. Målet for omlægningen var, at flere institutioner skulle opnå det økologiske spisemærke. Et mål der altså nu er mere end opfyldt.

– Jeg synes, det giver rigtig god mening at arbejde med økologi. Først og fremmest er det vigtigt for mig at vide, at den mad, jeg serverer for børnene, er fri for rester og sprøjtegifte og en masse unødige tilsætningsstoffer. Jeg føler, at jeg kan være med til at give børnene en god start på livet på den måde, siger Mia Johansen, køkkenleder i daginstitutionen Rosenåen.

Skoven har guldet

To daginstitutioner har bronze, syv daginstitutioner har sølv og én daginstitution har guldmærket. Og det er daginstitutionen Skoven, der kan prale af at have det økologiske guldspisemærke, som man får, hvis over 90 % af mad og drikkevarer er økologisk.

 

 

Et økologisk spisemærke er et statskontrolleret bevis på, hvor mange procent af råvarer og drikkevarer af det samlede råvareindkøb, der er økologisk.

Bronze: 30-60 pct. økologisk

Sølv: 60-90 pct. økologisk

Guld: 90-100 pct. økologisk

1 kommentar om “Økologien blomstrer i Glostrups daginstitutioner”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top