fbpx
– Alt, hvad man gennemgår i livet, påvirker ens beslutninger
Henrik-Rasmussen.jpg
- Der er tre instanser, der nu har frifundet mig helt. De har været alt igennem, siger Henrik Rasmussen. Foto: Vallensbæk kommune
Vallensbæks borg-mester er nu renset for alle anklager, efter en enig voldgiftsret forrige fredag eftermiddag tog stilling til de mange beskyldninger

Beskyldningerne var rejst af den tidligere kommunaldirektør i sommeren 2012 mod borgmester Henrik Rasmussen. Voldgiftsretten tog også stilling til hvorvidt kommunaldirektøren blev afskediget uberettiget for grov misligholdelse af sit embede.

Kommunaldirektørens beskyldninger afstedkom massiv presseomtale af sagen i efteråret 2012.

DJØF, der førte sagen for den tidligere kommunaldirektør, valgte på anbefaling fra voldgiftsretten at frafalde anklagerne, og en enig voldgiftsret frifandt Vallensbæk Kommune. Dermed er borgmester Henrik Rasmussen renset for samtlige grove beskyldninger.

– Jeg har jo aldrig følt mig skyldig, men det er selvfølgelig aldrig rart at være anklaget. Når man ikke synes, at det er berettiget, så er det slemt, siger borgmester Henrik Rasmussen til Folkebladet.

– Lige da anklagerne kom, blev jeg frustreret. Jeg har prøvet at håndtere det, som man nu kan. Men sagen faldt helt fra hinanden, da den først kom for retten. Der er tre instanser, der nu har frifundet mig helt. De har været alt igennem.

Helt nemt har det dog ikke været for borgmesteren at skulle genopleve de mange ubehagelige anklager.

– Jeg har været igennem tre dage, hvor man har rippet op i det igen. Det var ikke sjovt.

 

Grundig ansættelse

Hvordan vil sagen her påvirke dig fremover i dit job?

– Alt, hvad man gennemgår i livet, påvirker ens beslutninger. Jeg er meget præcis i, hvad jeg vil eller ikke vil.

Hvordan har sagen her påvirket ansættelsen af jeres nye kommunaldirektør?

– Selvfølgelig har vi været meget grundige, når vi skal ansætte denne person. Hele Kommunalbestyrelsen har bakket op om ansættelsen dog.

 

Taget til efterretning

Hos Socialdemokraterne var Søren Wiborg inde og afgive vidneforklaring. Han er 1. viceborgmester.

– Det her var en hel række uberettigede klager, der var givet. Men der har været et ønske om, at Henrik Rasmussen skulle reflektere over sin ledelsesstil, og det har han gjort, tyder alt på. Og jeg er tilfreds i dag med det.

Formand for DJØF Offentlige Chefer, Henning Thiesen, kalder i en skriftlig kommentar til Danske Kommuner sagen ”langstrakt, kompliceret og ulykkelig”.

– Vi må tage til efterretning, at det ikke er lykkedes os og kommunaldirektøren at løfte bevis for, at hændelsesforløbet var af en sådan karakter, at det var berettiget at gå til tilsynsmyndigheden, siger han til Danske Kommuner.

– Sagen giver os naturligvis anledning til at genoverveje, hvordan vi fremover bedst kan bistå vores medlemmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top