fbpx
Ny rygepolitik i Glostrup
På det seneste Kommunalbestyrelsesmøde vedtog et flertal en ny rygepolitik for med-arbejderne i Glostrup. Dansk Folkeparti mener, der er tale om svenske tilstande

Per 1. juli indfører Glostrup Kommune en ny rygepolitik for sine medarbejdere. Hovedpunkterne i den nye politik er, at rygning i arbejdstiden begrænses til én pause per arbejdsdag, at rygning foregår, så det påvirker det indendørs arbejdsmiljø mindst muligt samt at medarbejdere, der arbejder i borgeres private hjem ikke udsættes for passiv rygning.

På mødet var der bred opbakning for forslaget. Men ikke fra Flemming Ørhem, der sidder i Kommunalbestyrelsen for Dansk Folkeparti. Han mener, det er et skridt i den forkerte retning:

– Dette er yderligere et forslag på glidebanen for politisk korrekthed. En glidebane helt uden bagkant. Ligefrem næsten svenske tilstande.

 

Restriktivt

Det, der i særlig grad ærgrer Flemming Ørhem, er, at han mener, forslaget går alt for vidt:

– Dansk Folkeparti er naturligvis enig i, at det kan være sundhedsskadeligt at ryge.

Dansk Folkeparti er af den opfattelse, at et forbud mod rygning udover én pause i løbet af en arbejdsdag, er en alvorlig og helt unødvendig indgriben i medarbejdernes personlige frihed.
Dansk Folkeparti er tillige af den opfattelse, at et forbud mod rygning udover én pause i løbet af en arbejdsdag overser det faktum, at kommunens arbejdspladser er vidt forskellige, f.eks. tilbringer Vej & Parks medarbejdere stort set hele deres arbejdstid udendørs, hvorved deres rygning ikke på nogen måde generer andre.

 

Rygning kan være godt

Faktisk mener Flemming Ørhem, at rygning kan have visse sociale fordele:

– Dansk Folkeparti er endvidere af den opfattelse, at et forbud mod rygning udover én pause i løbet af en arbejdsdag overser muligheden for, at en medarbejder på et plejehjem som led i sin opgavevaretagelse kan kommunikere ligeværdigt over en kop kaffe og en smøg med en plejehjemsbeboer, der jo gerne må ryge i sin lejlighed.

Dansk Folkeparti er videre af den opfattelse, at et forbud mod rygning udover én pause i løbet af en arbejdsdag udelukker muligheden for, at en medarbejder, f.eks. i jobcenteret, i hjemmeplejen eller på en demensafdeling kan sætte sig lidt udenfor og holde en pause/rygepause for at restituere sig efter en særlig voldsom begivenhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top