fbpx
Historiefortællere får 2600-prisen
2600prisen.jpg
Ida og Frode Nordly blev noget overraskede i onsdags, da Anette Meier fra Arbejdernes Landsbank kom forbi demenscentret og overrakte 2600-prisen. Foto: Jesper Ernst Henriksen
Ida og Frode Nordly har fået årets første udgave af 2600-prisen, der er stiftet af Arbejdernes Landsbank, for deres arbejde med demente ældre

En onsdag om måneden kommer Ida og Frode Nordly på besøg på demensdagcentret i Hvissinge og læser historier for de ældre. Det har de gjort trofast siden 2007.

– Ida og Frode er trofast kommet i demensdagcentret en gang om måneden siden 2007. Der har aldrig været afbud fra dem, ikke engang i forbindelse med, at Frode i en længere periode havde problemer med sine tænder og dårligt kunne spise, eller da Ida var faldet og havde brækket armen, skriver Jette Rasmussen, demenskonsulent i Glostrup Kommune i indstillingen til prisen. Den blev dommerkomitéen så overbevist af, at de valgte at give prisen til Ida og Frode Nordly.

 

Hyggeligt for alle

Frode læser H. C. Andersen, og Ida læser Grimm og andre folkeeventyr.

– Det er både underholdning og stimulering. De kender historierne fra deres egen barndom og skoletid, så de kan genkende historierne, især hvis de ikke er for lange, siger Frode Nordly.

– Vi hygger os enormt, vi er rigtig glade for at komme her, siger Ida Nordly.

– Vores dagcentergæster og personale er utrolig glade for Ida og Frodes frivillige indsats i demensdagcentret og de fortjener virkelig et ekstra skulderklap. Der er rigtig hygge, når de kommer, der bliver dækket op og skabt god stemning, siger Jette Rasmussen.

Ægteparret ved godt, hvad de 2600 kroner skal bruges til. De kan nemlig snart fejre diamantbryllup, og de 60-års ægteskab skal selvfølgelig fejres.

 

Prisen består af et diplom og en check på 2600 kroner.

 Prisen uddeles en gang hvert kvartal, deadline for indstillinger til næste pris er 31. marts.

 Dommerkomitéen består af Anette Meier fra Arbejdernes Landsbank, Mette Hviid fra Folkebladet og Gitte Krogsgaard fra Glostrup Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top