fbpx
Fægteklub fænger også forældre
fægtning3.jpg
Foto: Jesper Ernst Henriksen
Glostrup Fægteklub er kommet godt fra start med et stort børnehold og nu også mulighed for voksne

 Dansk Fægteforbund startede i efteråret et projekt, hvor der skulle oprettes fægteklubber i fire kommuner i Region Hovedstaden, den ene af dem blev Glostrup. Her er Line Møller Hansen blevet formand.

– Jeg er her, fordi mine børn gerne ville gå til fægtning, siger hun.

Efter nytår er hun selv begyndt at fægte.

– Det er meget sjovt ind til videre, jeg har kun været til det tre gange. Man tror ikke, man har det i sig, men når man får tøjet på, så kæmper man, som var det for livet, siger hun. De voksne er kun otte på holdet ind til videre, mest forældrene fra bestyrelsen, så Line Møller Hansen vil gerne have andre til at komme og prøve at fægte.

 

Nemt at starte

For at få startet fægteklubberne godt op har Dansk Fægteforbund udlånet nogle trænere, der kan undervise og hjælpe med at starte klubberne. I Glostrup er det Dan Bjergvang. Ifølge ham er det ikke noget problem at starte til fægtning som voksen, selvom man aldrig har fægtet før.

– Man skal kunne stå på benene og så er det godt, hvis man kan koordinere arme og ben. Man skal have rummelig forståelse, men det er noget man lærere med tid. Hvis du ikke har en god koncentrationsevne, så får du det af fægtetræningen, siger han. Det er derimod ikke et krav, at man er i topform eller at man har overarme som Arnold Schwarzenegger.

– Man kan sagtens få en kamp ud af det, selvom man lige er startet. Modstanderne er gode til at give gode råd efter kampen, siger Line Møller Hansen.

Fægteklubben har fået udstyr af Dansk Fægteforbund og har købt noget brugt, så begyndere kan låne udstyr, så det ikke er alt for dyrt at starte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top