fbpx
Lokal familiemor lukker vinduer for farlig røg – er du vidne til branden?
IMAGE_4971.jpg
Politiet var hurtige til at afspærre området. Foto: Mathias Øgendal
GLOSTRUP Personer i det berørte område i Glostrup skal søge indendøre, lyder det fra myndighederne, efter voldsom brand er opstået på Paul Bergsøes Vej. Folkebladet søger vidner, der ønsker at udtale sig til avisen. Læs, hvordan avisens fotograf på stedet oplevede branden, og hvordan lokal mor oplevede udrykningerne

Der er udbrudt brand i lagerhaller på Poul Bergsøes vej 47, 2600 Glostrup.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en beredskabsmeddelelse.

Har du set selve branden og er eksempelvis nabo, så kontakt Folkebladets redaktør Mads Louis Orry på telefon 60712980 eller skriv på mads@folkebladet.dk. Kilder, der ønsker at udtale sig, bedes deltage med navn.

Mette Jakobsen, der er familiemor og bor på Rosenåen, som er en sidevej til Kirkebjerg Allé, fortæller:

– Jeg stod op og skulle have mine børn afsted i skole og så meddelelsen på min iPad, og så ringede jeg på 114 for lige at høre, om jeg kunne komme frem til, hvor jeg skulle. Det var ok, lød det. Jeg kunne ikke lugte noget, da jeg kom ud. Men jeg kunne se brandbilerne komme i en lind strøm med udrykning.

Mette Jakobsens børn bemærkede selvsagt også, at dagen i dag ikke var helt normalt. Men de tog det roligt.

– Kan du så komme på arbejde, skyndende de kærligt på mig, fortæller Mette Jakobsen, der er assisterende erhvervsrådgiver hos Nykredt i Glostrup, hvor man efter politiets anvisninger har lukket for klimaalægget i dag.

–  Mine børn og jeg var dog i det hele tage opmærksomme på at følge den meddelelse, der var kommet fra beredskabet, så allerede meget tidligt på morgenen lukkede vi vinduerne.

Folkebladet havde også en fotograf på stedet allerede meget tidligt.

– Det var fuldstændig overtændt, da jeg kom derud, fortæller Folkebladets fotograf på stedet, Mathias Øgendal.

– Jeg kørte ud mod branden lidt over 04 for at tage billeder. Jeg regnede med, at jeg var hjemme igen hurtigt, men alt var gået i stå trafikmæssigt omkring området, og jeg kunne se, at der her var en stor brand. Den første halve time organiserede myndighederne sig for at få overblik over branden. Så fik politi og brandvæsen assistance fra andre steder, siger Mathias Øgendal.

IMAGE_5102 IMAGE_4987

 

Skadelige røg

Branden udvikler røg, der er sundhedsskadelig ved indånding.

Advarslen vedrører borgere i området, der er afgrænset af Hovedvejen, Byparksvej, Jyllingevej og Motorring 3.

Ekstra Bladet skriver på eb.dk:

– Der er tale om nogle haller, der har været brugt til opbevaring af møbler og biler, og det er også på den baggrund, at vi har udsendt en beredskabsmeddelelse, da røgen fra bilerne kan være sundhedsskadelig, siger vagtchef Jens Yndgaard til eb.dk.

– Lige nu arbejder Politi og brandvæsen på stedet. Det brander kraftigt derude, og vi forventer ikke, at branden er nedkæmpet før der er gået nogle timer.

Branden er så voldsom, at Vestegnens Brandvæsen har måtte rekvirere assistance fra de omkringliggende stationer.

Vogne og mandskab fra Glostrup, Ballerup, København og Hvidovre Brandvæsen er alle kaldt ind for at hjælpe med slukningen, mens tankvogne fra Beredskabscenter Næstved også indgår i slukningsarbejdet.

 

Personer i haller

– Der var personer tilstede i hallerne, da branden udbrød, men vi har ingen meldinger om tilskadekomne. Det var formentlig disse personer, der anmeldte branden, siger Jens Yndgaard.

Redningsmandskabet er netop nu er i gang med at forhindre branden i at forvolde yderligere skade på omkringliggende bygninger og parkerede biler.

– Der er høje flammer og det brænder kraftigt. Branden er så voldsom, at redningsmandskabet må foretage en kontrolleret nedbrænding, hvor man sørger for at mindst muligt yderligere materiel lider skader, fortæller Ekstra Bladets mand på stedet.

Beboere må gerne forlade området, men man må ikke tage ophold i røgen, lyder det fra politiet.

Politiet anmoder om, at alle holder sig på god afstand.

Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området.

Kontakt kun politi eller alarmcentral i akutte tilfælde.

 

Opdateres af Folkebladet…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top