fbpx
Brand i Glostrup hos 3×34 til millioner
Torsdag morgen var Folkebladets dækningsområde igen plaget af en storbrand. Denne gang gik det ud over Paul Bergsøesvej i Glostrup

En brand på Paul Bergsøesvej 47 i Glostrup udviklede farlig røg tidligt torsdag morgen i sidste uge. Personer i det berørte område blev af Københavns Vestegns Politi bedt om at søge inden døre. Det var tre lagerhaller, som var brudt i brand af endnu ukendte årsager, men opdaget af et par sovende lastbilchauffører i området. Flammerne blev på det højeste målt til at rage 20 meter op i luften.

Efterforskerne er nu i gang med at finde frem til årsagen.

– Vi er ved at undersøge brandtomten derude. Der går mindst en måned, før vi ved noget mere. Mindst, siger politikommissær H. C. Tonnesen mandag til Folkebadet.

 

Vidner til branden

Mette Jakobsen, der er familiemor og bor på Rosenåen, som er en sidevej til Kirkebjerg Allé, fortalte kort efter branden:

– Jeg stod op og skulle have mine børn afsted i skole og så meddelelsen på min iPad, og så ringede jeg på 114 for lige at høre, om jeg kunne komme frem til, hvor jeg skulle. Det var ok, lød det. Jeg kunne ikke lugte noget, da jeg kom ud. Men jeg kunne se brandbilerne komme i en lind strøm med udrykning.

Mette Jakobsens børn bemærkede selvsagt også, at dagen i dag ikke var helt normalt. Men de tog det roligt.

– Kan du så komme på arbejde, skyndende de kærligt på mig, fortæller Mette Jakobsen, der er assisterende erhvervsrådgiver hos Nykredt i Glostrup.

– Mine børn og jeg var dog i det hele tage opmærksomme på at følgende den meddelelse, der var kommet fra beredskabet, så allerede meget tidligt på morgenen lukkede vi vinduerne.

 

Fotograf på pletten

Folkebladet havde også en fotograf på stedet allerede meget tidligt. – Det var fuldstændig overtændt, da jeg kom derud, fortæller Folkebladets fotograf på stedet, Mathias Øgendal.

– Jeg kørte ud mod branden lidt over 04 for at tage billeder. Jeg regnede med, at jeg var hjemme igen hurtigt, men alt var gået i stå trafikmæssigt omkring området, og jeg kunne se, at der her var en stor brand. Den første halve time organiserede myndighederne sig for at få overblik over branden. Så fik politi og brandvæsen assistance fra andre steder, siger Mathias Øgendal.

Skadelige røg

Branden, der kom under kontrol senere på formiddagen, udviklede på det værste tidspunkt røg, der er sundhedsskadelig ved indånding. Myndighederne advarede borgere i området afgrænset af Hovedvejen, Byparksvej, Jyllingevej og Motorring 3.

I de brandhærgede haller var der opbevaret af møbler og biler, og det var røgen fra bilerne der kunne være sundhedsskadelig, forklarer vagtchef Jens Yndgaard til eb.dk.

Branden var så voldsom, at Vestegnens Brandvæsen måtte rekvirere assistance fra de omkringliggende stationer. Vogne og mandskab fra Glostrup, Ballerup, København og Hvidovre Brandvæsen blev således indkaldt for at hjælpe med slukningen, mens tankvogne fra Beredskabscenter Næstved også indgår i slukningsarbejdet.

Det var især vigtigt for brandvæsenet at forhindre brandspredning til eksempelvis en større diselbeholdning på en tilstødende grund, hvilket lykkedes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top