fbpx
Verdens bedste gardere kommer til byen
1. – 5. juli 2015 bliver der afholdt verdensmesterskabet for garder i Brøndby. Og det er godt for byen, mener borgmesteren

Er du til flotte uniformer, børn og unge der går i takt og musik fra fløjte og tromme, så kan du godt begynde at glæde dig til næste sommer. Her kommer verdens bedste gardere nemlig til Brøndby, da der de første dage i juli 2015 bliver afholdt verdensmesterskaber og DM for gardere i Brøndby.

I den forbindelse godkendte Kommunalbestyrelsen i Brøndby på sit møde den 10. december, at Kommunen låner skoler, idrætshaller og idrætsanlæg ud til de flere tusinde gardere og tilhørere fra hele verden, man forventer, vil deltage i arrangementet.

 

Det bliver en fest

At et arrangement af den størrelse kommer til Brøndby, glæder borgmester, Ib Terp:

– Danmark har fået tildelt arrangement af verdensmesterskabet for musikgarder 2015. Der regnes med cirka 6.000 aktive deltagere, og det forventes, at der kan sælges mindst 20.000 billetter. Arrangementet vil vare fem dage, og optræden vil fortrinsvis ske i Brøndby Hallen og på Brøndby Stadion. Men arrangørerne vil gerne levere gratis underholdning i kulturhusene og på byens torve.

 

Et fællesarrangement

For at arrangementet kan ske så godt så muligt, har Brøndby IF givet tilsagn om at hjælpe med det praktiske i arrangementet, ligesom kommunen også går aktivt ind i projektet, forklarer Ib Terp:

– Brøndby IF´s eventafdeling vil bistå arrangørerne. Brøndby Kommune stiller skoler, idrætshaller og klubhuse til rådighed til brug for overnatning. Arrangørerne står for vagttjeneste og rengøring. Kommunens udgifter bliver derfor ret beskedne.

 

Det kan mærkes

Ud over fest og musik i fem dage, så håber borgemester, Ib Terp, også, at arrangementet kan mærkes hos det lokale erhvervsliv:

– Selv om mange af deltagernes økonomi er beskeden, vil et så stort arrangement skabe en mærkbar omsætning, herunder en række lønnede opgaver. Hertil kommer den nævnte gratis underholdning, som vil give basis for en dejlig byfest, selvfølgelig især hvis vejret arter sig.

 

Brøndby vil det

Henrik Thiesen er landsformand for Landsgarderforeningen i Danmark, og han glæder sig over, at valget er faldet på Brøndby:

– Der er flere grunde til, at valget er faldet på netop Brøndby. Men den væsentligste er, at Brøndby bakker helt og aldeles op om, at børn og unge skal have mulighed for at udtrykke sig, at andre kan se dem. Der er jo ikke tale om en resultatsport, men en disciplin hvor det vigtige er, at andre kan se på. Det har Brøndby været meget opmærksom på og været villig til at stille faciliteter til rådighed til.

Og så har Brøndby ifølge Henrik Thiesen den fornødne professionelle pondus til at stable et arrangement af denne størrelse på benene:

– Det er professionelle folk, der er i Brøndby, både i kommunen og klubben. Det har også været medvirkende årsag til, at vi har valgt Brøndby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top