fbpx
Nytårstorsken 2014 er landet
DSCN2463.jpg
At fiske kan være en rigtig godt oplevelse for byens drenge. Og det var det. Foto: Børne- og ungerådgiver Lars jonasson
Drenge fra Skovvangskolen skaffede mad på bordet, da de var på en spændende fisketur

 – Wow se der, jeg har fanget en ordentlig en – hjælp mig lige! Ordene kommer fra en smilende dreng, der lige har hevet en flot torsk op af Øresunds vinterkolde vand.

Drengen var nemlig ude at fiske i forrige uge, med 14 andre elever fra Skovvangskolen. Sammen med to lærere, en medarbejder fra Varmeværket samt Glostrup Kommunes Børne – og Ungerådgiver, gik denne råkolde vinterdag med en trivselstur for drengene – og der skulle torsk på krogen.

Ideen bag trivselsturene er, at eleverne skal have en hyggelig dag uden for skolens vante rammer samt prøve kræfter med kammeratskabet og sig selv. Projektet er udarbejdet af SSP i Glostrup kommune og har været gennemført i 12 år. Der afholdes arrangementer for både drenge og piger. Denne dag er det dog kun drengene, der er på tur.

 

Svært ikke at være i godt humør

Når man står på skibsdækket denne vinterdag med frisk luft – og friske drenge, er det svært ikke at være i godt humør. Drengene småsnakker og griner, mens de med spænding venter på om de kan få fanget nogle flotte fisk – og de bliver ikke skuffet. Med lidt hjælp fra kaptajnen og de andre voksne, fanger alle drengene både torsk og sild, og humøret stiger i takt med, at den ene fisk efter den anden bliver hevet op af vandet.

Drengene, som ved afrejsen var lidt forsagte og stille, ender med at løbe rundt og hjælpe hinanden på tværs af alder og klassetrin. Efter næsten syv timer til søs, har de alle fanget masser af fisk og ved hjemrejsen er humøret højt. Nytårstorsken er landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top