fbpx
Nyt samarbejde skal mindske vold ved fodbold
På kommunalbestyrelses decembermøde blev det besluttet, at Brøndby Kommune skal deltage i et arbejde, der skal mindske volden ved fodboldkampe

 På Kommunalbestyrelsesmødet den 10. december blev det besluttet, at kommunen sammen med Vestegnens Politi, Brøndby IF og Brøndby Support igennem et nyt fælles projekt skal forsøge at reducere episoderne mellem politi og fans før,

under og efter kampe på Brøndby Stadion, ligesom omfanget af hærværksepisoder og tilfældig vold skal nedbringes.

Det nye projekt har fået navnet Partnerskab for fairplay, udenfor banen, og Brøndby Kommune bidrager med 125.000 kr. årligt, som skal være med til at finansiere ansættelsen af en medarbejder, der kan deltage i forebyggende aktiviteter.

Det nye partnerskab har fire overordnede fokuspunkter: Særlig indsats fra kommunens side over for unge under 18 år, der er en del af fanmiljøet og som samtidig, øget dialog mellem politiet og fans, særlig indsats fra BIF, der skal appellere til fairplay uden for banen samt en øget medvirken fra supporterne til en nedbringelse af de dårlige oplevelser.

 

Dobbelt

Mette Engelbrecht fra Venstre har en blandet fornemmelse for det nye projekt:

– Formålet er meget godt, men vi er bekymrede for, at medarbejderen kommer til at lave andet arbejde end det, der står i materialet. Vi vil gerne gøre det meget klart, at vi ikke ønsker, at aftalen skal indeholde andet end det, projektbeskrivelsen indeholder. Altså at det skal være en forebyggende indsats. Såfremt det kan garanteres, at det er en SSP medarbejder, og det ikke er en medarbejder til Brøndby Support eller BIF, der ansættes på Kommunes regning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top