fbpx
Ni sider af Josefine
DSC_2003.jpg
Josefine Christoffersen fra Brøndby er side 9 pige. Hvad gør det hende til? Uintelligent? Overfladisk? Modig? Her er ni sider af Josefine. Døm selv

 Side 1: Fotograferet

Josefine kigger lige ind i kameraet. Det lille smil afslører en række perfekthvide tænder, og det lange, lyse hår falder i bløde buer ned over skuldrene. Huden har den helt rette kulør. Hverken for meget eller for lidt. Hoften har et let svaj, og brysterne er skudt forsigtigt frem. Afmålt afslappet står hun op af den hvide væg.

Bikinien er sort med et hav af hvide prikker. Josefine trækker ned i trussen i den ene side. I den anden side flaksker en sommerfugl rundt lige over trussekanten. Fra hendes navle hænger et smykke på et par centimeter.

Det er fredag den 28. november, og Josefine fra Brøndby er dagens side 9 pige i Ekstra Bladet. Den korte tekst under billedet fortæller, at hun travlt med at arbejde i butik og tage kørekort.

 

Side 2: Genert

– Jeg er faktisk ret genert. Jeg har svært ved at stille mig op foran mennesker, men når jeg står der foran kameraet, så er det ligesom noget andet. Så sker der noget.

Vi sidder i et hjørne af en café i Glostrup Shoppingcenter. Tjeneren har smilende forsikret Joefine om, at det er godt at se hende igen, og hvis vi bare venter lidt, så kommer der frisk kaffe til hende og den, hun følges med.

Fire-fem borde derfra sidder et par ældre damer og spiser frokost. Det er ikke til at afgøre, om de kan høre vores samtale om negle, bryster og modet til at stille sig frem foran andre.

 

Side 3: Udspringer

Josefine er 25, og det er ikke første gang, hun er side 9 pige i Ekstra Bladet. Første gang var hun 19:

– Jeg havde fået lavet nogle amatørbilleder til en hjemmeside. Dem så en af fotograferne fra Ekstra Bladet, og han ringede til mig og spurgte, om jeg havde lyst til at prøve at være side 9 pige. Jeg talte med nogle af mine kammerater om det. De sagde, at det skulle jeg bestemt ikke gøre. Så sov jeg på det. Næste dag ringede jeg tilbage og sagde ja. Jeg havde endnu ikke fortalt mine forældre om det.

 

Side 4: Professionel

”Bliver der taget billeder eller er det kun tekst?”

Det er dagen før, jeg skal mødes med Josefine for at høre, hvorfor hun stiller op som side 9 pige. Vi har lavet aftalen per SMS, og hun skal lige kende de nærmere betingelser for aftalen.

”Jeg tænker et billede ville være godt, hvis det er ok med dig. Sådan et klassisk portrætfoto, som jeg tager. Så læserne kan se, hvem jeg taler med. Ikke fotos som i EB.”

Svaret kommer prompte:

”Jamen selvfølgelig. Det ville være en god ide.”

 

Side 5: Rolig

Billederne af pigerne på side 9 er altid fulgt af en lille tekst. Så man lige får fornemmelse af, at man kender pigen på billedet. Under et af billederne af Josefine kan man læse, at hun godt kan lide flæskesteg, og at hun er glad for sine bryster:

– Det er lidt sjovt at læse det bagefter. Der var mange flere spørgsmål, og vi talte om andre kropsdele, men jeg er ikke overrasket over, at de vælger at skrive netop det. Men det vidste jeg jo godt. Det har jeg lært. Det generer mig ikke.

 

Side 6: Afslappet

– Det er i grunden rigtig rart. Der er ingen, der presser én til noget, og man er selv med til at bestemme, hvilke billeder, der skal bruges.

Når pigerne skal fotograferes til Ekstra Bladet kan de ifølge Josefine selv være med til at bestemme, hvor det forgår, hvor meget de skal vise frem og hvilket tøj, de skal have på. Men de kan også tage imod tilbuddet om, at det hele er ordnet for dem:

 

 

 

– Man må gerne have sit eget undertøj eller sin egen bikini med, men man kan også låne noget hos fotografen. Jeg har nu altid mit eget med. Det kan jeg bedste lide.

Josefine har fået taget billeder i seks år og er dermed en af de mere erfarne piger på side 9:

– Jeg var rigtig stolt af de første billeder, jeg fik taget. Men jeg kan godt se, at dem, jeg får taget nu, er bedre. Men hele vejen igennem har jeg stået ved, det jeg har lavet.

 

Side 7: perfektionist

Vi er trukket udenfor for at tage billeder af Josefine, inden vintermørket opsluger det sidste sollys:

– Det er ok, det der. Josefine peger på den lille skærm på kameraet.

– Men det der er lidt for meget, synes jeg.

Josefine er vant til at blive fotograferet og skyder let hoften fra side til side, så det næste foto altid er et andet end det foregående:

– Det er fint, hvis du vil sende billederne til mig inden, så jeg kan se dem. Det er måske mig, der går for meget op i det. Men jeg vil bare gerne have, det bliver ordentligt.

 

Side 8: Forstået

Josefine bor i Brøndby sammen med sin kæreste, og han er ifølge Josefine afklaret med, at nysgerrige af og til kan se hende folde sig ud på side 9:

– Han har det helt fint med det. Han er den første til at fortælle sine venner om det. Min familie og min kærestes familie har det på samme måde, men det er ikke noget, vi snakker så meget om.

Josefine tænker, at hun gerne vil fortsætte nogle år endnu, men en dag slutter det:

– Når jeg engang får børn, så stopper jeg. Der er ting, jeg gerne vil prøve, mens jeg er ung, og det her en af dem. Men den dag, jeg bliver mor, slutter det. Det vil jeg ikke byde dem.

 

Side 9: Afklaret

Dagens side 9 pige får 500 kr. for at lade sig fotografere. Bliver man valgt til månedens side 9 pige, får man 3000 kr. Går man hele vejen og bliver årets side 9 pige, er præmierne endnu større. Men pengene og præmierne er ikke afgørende for Josefine:

– Det giver mig et kick, når jeg ser billederne, og jeg er tilfredse med dem. Jeg har også prøvet at blive månedens side 9, og de 3000 kr. var da fine. Men det er det at gøre sig umage med, hvordan man ser ud og så få taget nogle gode billeder, der tæller. Det er det, der får mig til at gøre det.

Josefine retter på det lange, lyse hår og skubber det gyldne ur på håndledet på plads:

– Det er jo bare billeder for pokker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top