fbpx
Metro lukker i Glostrup
Varehuset Metro beskylder ifølge Berlingske Konkurrencestyrelsen for at være skyld i, at 300 mennesker mister jobbet

Metro lukker og slukker i Danmark. Det står klart, efter fusionsplanerne, der skulle redde varehusene i Aarhus og Glostrup, nu er aflyst. Dermed er håbet ude for de 300 medarbejdere, der kunne have reddet jobbet, hvis Euro Cater havde overtaget de to varehuse. Sådan skriver berlingske.dk.

Skylden for sammenbruddet skal ifølge Metro findes i Konkurrencestyrelsen, der ifølge administrerende direktør Charles Kay ikke har overholdt hverken tidsfrister eller aftaler i godkendelsesprocessen. Styrelsen skulle godkende overtagelsen af varehusene, fordi Euro Cater og Metro er store spillere på engrosmarkedet.

Men den forklaring får en blank afvisning hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i Valby, der omvendt er klar til at politianmelde Metro for at tilbageholde centrale oplysninger i processen.

 

Tidsplan kunne ikke

– Vi har været i løbende kontakt med Konkurrencestyrelsen, der havde meddelt, at vi kunne få en godkendelse den 26. november. I sidste uge fik vi imidlertid at vide, at tidsplanen ikke kunne holdes på grund af ubesvarede spørgsmål. Og nu har vi fået en melding om, at sagen er for umoden til en afgørelse, og at det vil tage markant længere tid at finde en afgørelse, siger Charles Kay til berlingske.dk.

– De har ikke overholdt tidsfristerne og siger nu, at de måske først i marts kan komme med en afgørelse. Vi har tabt penge i mange, mange måneder, men vi forlængede lukningsprocessen, fordi der var mulighed for at redde en masse arbejdspladser, men så længe kan vi ikke vente. Når vi ikke kan regne med, hvornår handlen kan gennemføres og myndighedene ikke overholder aftalerne, så kan vi ikke være med længere.

 

Misinformation

Hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kalder direktør Agnete Gersing Metro-direktørens udtalelser ”misinformation af værste skuffe”, skriver berlingske.dk.

– Jeg er fuldstændig forbløffet over udmeldingen. Det er en hel utilstedelig anklage. De kom først til os meget sent i processen og tilkendegav, at de meget gerne så en afgørelse inden udgangen af november, hvilket vi med det samme sagde var helt urealistisk. Men vi lavede nogle forundersøgelser, der kunne give et praj om, om det var sandsynligt, at det kunne gennemføres. Men vi kunne med det samme se, at det ikke var sandsynligt, at handlen kunne godkendes, og under alle omstændigheder ville det kræve yderligere undersøgelser, siger Agnete Gersing til berlingske.dk.

– Vi har strukket os langt og arbejdet hårdt for at give dem et svar, men de har forholdt os centrale oplysninger, hvilket vi kun opdagede ved et tilfælde. Det er strafbart og noget vi nu overvejer at politianmelde.

Hvis politiet tager sagen op, kan det ende med en bødestraf til Metro – noget der kommer helt bag på den administrerende direktør Charles Kay, der ikke har hørt om anmeldelsen før Berlingske ringer, skriver avisen.

– Jeg er chokeret. Det har jeg ikke hørt om før nu. Jeg er helt uforstående overfor, hvad det skulle være for oplysninger, vi skulle have tilbageholdt. Vi har arbejdet døgnet rundt for at udlevere alt, hvad de har bedt om, siger han.

2 kommentarer om “Metro lukker i Glostrup”

  1. noel siger:

    Det er da typisk at de dovne der er ansat div. styrelser tror de skal bestemme , lad dog firmaerne selv handle uden der er nogle fede offentlige ansatte der tror de er bedrevidende styre samfundet, deres røv er jo sikret, selv om de laver fejl, de får jo bare “en næse” og et gyldent håndtryk, og griner

    Noel

  2. Mette Vester siger:

    Trist at Metro, skal lukke og slukke. Øv for alle de folk der var ansat der

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top