fbpx
Lokalvalgt minister i vælten med burka-kritik
page_isvicre-burka-yasagi-icin-ilk-kez-referanduma-gidiyor_691401164.jpg
to burka bærende kvinder. Foto: Arkivfoto
Justitsministeren vil ikke lovgive imod burkaer og udtaler i flere medier kritik af beklædningsdelen. Panik før lukketid, mener lokal DF’er

Mette Frederiksen er valgt ind i Ballerup-kredsen, der indbefatter Glostrup. I dag er hun justitsminister efter en arbejdsom tid som beskæftigelsesminister. Med sin nye titel følger nye ansvarsområder og mærkesager. Herunder holdninger til burkaer. Det er i al fald, hvad mange mediebrugere har erfaret i den seneste tid, hvor Mette Frederiksen har kritiseret den muslimske beklædningsdel, der dækker hele kroppen og med gardin til øjnene.

– Jeg vil starte med at slå fast med syvtommersøm, at burkaer gudskelov er et sjældent syn i Danmark, og at langt størstedelen af vores muslimske medborgere er fornuftige og demokratisk sindede mennesker, siger Mette Frederiksen og tager dermed fat, hvor den sidste debat om burkaer stopper – at der ikke er så mange burka-bærende kvinder, som mange måske tror ud fra den massive kritik i medierne.

Mette Frederiksens holdninger er dog skarp.

– Min holdning til burka og lignende dragter, som skjuler kvinders ansigt, er, at de ingen steder hører hjemme i vore dage. Hverken i Danmark eller i andre lande. Derfor vil jeg stærkt opfordre til at pakke burkaen og det kvindesyn, som den type beklædning er udtryk for, meget langt væk, siger justitsministeren, som flere glostruppere har været med til at stemme ind.

 

Gem dig ej, kvinde

– Kvinder skal ikke gemmes bort, kontrolleres eller tildækkes. Alle skal deltage i samfundet på lige fod. Man kan helt basalt ikke tale sammen, hvis man ikke kan se hinandens ansigter, siger Mette Frederiksen.

– Vi taler jo ikke bare om et stykke stof. Vi taler om en systematisk undertrykkelse af kvinder, som man har besluttet ikke må blive set i eller tage del i samfundet. Folk må tro på, hvad de vil – det vil jeg ikke blande mig i. Men jeg vil gerne blande mig i det demokratiske problem, der opstår, når nogle kvinder på grund af deres køn bliver placeret i den form for fængsel, som burkaen er.

Den socialdemokratiske minister mener dog ikke, at lovgivning passer her.

– Lovgivning er ikke vejen frem. Men vi skal tage meget kraftigt afstand fra burkaer, og vi skal sige fra, siger Mette Frederiksen.

 

Panik før lukketid

Spørger man gruppeformand for Dansk Folkeparti og viceborgmester Flemming Ørhem i Glostrup om hans holdning til partiet, hvorfra hans eget har fisket mange stemmer efterhånden, er holdningen klar.

– Det er da kun godt, hvis Mette Frederiksen tilsyneladende er blevet klogere. Men mere interessant bliver det da at se, hvad Mette F & Co. mener efter det kommende folketingsvalg, siger Flemming Ørhem og kalder udmeldingerne om burkaen for ”rendyrket socialdemokratisk panik før lukketid”.

I hans optik spiller Dansk Folkeparti en central rolle i at få rejst de mange udlændingerelaterede emner. Emner, som han ser, at Socialdemokraterne omtaler.

– Jeg tror, at socialdemokraterne har fået øjnene op for, at en stigende del af den danske befolkning, og altså også traditionelle socialdemokratiske vælgere. er overmåde bekymret for den udlændingepolitik, regeringen fører. Og jo tættere, vi kommer på folketingsvalget, vil den socialdemokratiske panik formentlig komme til udtryk med desperate udmeldinger, siger Flemming Ørhem.

– Fokus på den nærmest håbløst fejlslagne udlændingepolitik er i allerhøjeste grad Dansk Folkepartis fortjeneste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top